Παρασκευή 22 Ιουνίου 2007

Sorry

Αν θα έπρεπε να χαρακτηρίσω κάπως τον εαυτό μου, θα κατέληγα πρωτίστως στο "αυθόρμητη" και στο "παρορμητική". Και όχι τόσο σε ζητήματα "άψυχα", αλλά σε θέματα σχέσεων με τους άλλους ανθρώπους. Γενικότερα λέω σχεδόν πάντα ότι σκέφτομαι, δεν κλείνω το στόμα μου! Δεν μπορώ να μη μιλήσω.
Αυτό από μια μεριά είναι καλό μιας και δημιουργεί ευχάριστη και άνετη ατμόσφαιρα σχετικά εύκολα. Από την άλλη είναι κακό. Εξαιτίας λοιπόν, της δεύτερης αυτής οπτικής προχθές και χθες στεναχώρησα δύο φίλους μου. Κάποιος πρέπει να με μούτζωσε, τελευταία δεν εξηγείται αλλιώς!
Προχθές και δίχως να το πολυσκεφτώ, έγινα η αιτία να θυμηθεί μια φίλη μου μια παλιά και οδυνηρή εμπειρία της με κάποιον, δημιουργώντας της το φόβο ότι μπορεί να αποκαλυφθεί αυτή η ιστορία σε τρίτους και το γεγονός ότι μιλάμε για αυτόν στον ίδιο.
Χθες, για επανειλημμένη φορά έκανα κατήχηση σε ένα φίλο μου για τις επιλογές που κάνει στη ζωή του, σε λάθος ώρα, ενώ ήταν στεναχωρημένος για μια ατυχία του. Και φυσικά αντέδρασε.
Γενικά τα σκάτωσα! :-(
Με τη φίλη μου μιλήσαμε λιγάκι και ζήτησα συγγνώμη, αλλά υπάρχει μια αμηχανία και μια παγωμάρα μεταξύ μας.
Με το φίλο μου δεν έχω ξαναμιλήσει από χθες, αλλά κλείσαμε το τηλέφωνο λίγο έντονα.
Είναι φορές, που όταν έχεις λερωμένη τη φωλιά σου, αισθάνεσαι χάλια και εύχεσαι να μην είχε συμβεί τίποτα ή να περάσεις αλώβητα αυτή τη φάση. Δυστυχώς δεν συμβαίνει αυτό στην πραγματικότητα. Όσες συγγνώμες και να πεις, δυστυχώς δεν αλλάζει κάτι. Κάτι έχει σπάσει και εσύ απλά κοιμάσαι με τις τύψεις σου.
Τι να πω .. απλά λυπάμαι.

10 σχόλια:

Σοφία είπε...

Άσε να περάσουν 1-2 μέρες και ξαναπροσπάθησε. Πιστεύω θα τα βρείτε. Αλλά την επόμενη φορά, προσπάθησε να θυμηθείς να μην το παρακάνεις με τις συμβουλές σου ;-)

seaina είπε...

-->σοφία
Θα προσπαθήσω ;-)

Γκρινιάρης είπε...

Εγώ πάλι το παρακάνω με τις συμβουλές, αλλά δεν το μετανιώνω. Το ξέρω οτι πρέπει να το κάνεις σε σωστό timing, αλλά δε μπορώ να κρατηθώ.

Νομίζω οτι πρόσκαιρα μπορεί να προξένησες αντιδράσεις, αλλά οι φίλοι σου ξέρουν ποια είσαι και γιατί είπες ότι είπες, και θα σε καταλάβουν. Αν όχι σήμερα, που είναι φορτισμένοι, αύριο σίγουρα.

Ανώνυμος είπε...

« Το μεγαλύτερό μου ελλάτωμα είναι ότι είμαι αυθόρμητη και ειλικρινής. Α και σιχαίνομαι το ψέμα... » Εμένα μου λες. Μάλλον οι 1-2 μέρες δε θα φτάσουν αυτή τη φορά.

seaina είπε...

-->γκρινιάρης
Αν δεν κάνεις κάτι στο σωστό timing, χάνει τελικά τον απότερο σκοπό του!

seaina είπε...

-->ανώνυμο
Αρχικά αγαπητέ, ό,τι βάζεις δε εισαγωγικά πρέπει να είναι πιστή αντιγραφή δικών μου γραφομένων. Γιατί δεν θυμάμαι να έχω πει/γράψει κάτι τέτοιο.
Επιπλέον, αν από τα γραφόμενα στο post κατάλαβες ότι έχω τη διάθεση να δικαιολογηθώ, τότε ξαναδιάβασε καλύτερα και δίχως προκατάληψη.
Επιπροσθέτως ΔΕΝ έχω πει ποτέ ότι είμαι ειλικρινής και ούτε ότι σιχαίνομαι το ψέμα. Το μόνο που ανέφερα είναι η αρνητική οπτική του αυθορμητισμού μου. Πού κολλάει το ψέμα δεν καταλαβαίνω.
Τέλος, για το αν φτάνουν 1-2 ημέρες να τα βρω ή όχι με εσένα (αν είσαι ο ενδιαφερόμενος) είναι δικαίωμά σου, να μη δεχτείς τη συγγνώμη μου. Αν πάλι είσαι ένας που δεν εμπλέκεται στην όλη φάση, θα σε παρακαλούσα να μην ανακατεύεσαι!
Καλημέρα!

Πίκος Απίκος είπε...

Αν είναι ΦΙΛΟΣ και όχι "φίλος" σημαίνει ότι σε ξέρει καλά σαν χαρακτήρα και ξέρει ότι είσαι ενίοτε παρορμητική όπως λες. Ανάλογα με το πόσο σημαντικό νομίζεις ότι ήταν αυτό που είπες για εκείνον, άσε και τις ανάλογες μέρες να περάσουν και θα τα ξαναβρείτε. Ποτέ δεν ξέρεις, μόλις ηρεμήσει μπορεί και να σε πάρει αυτός τηλέφωνο εκτός κι αν δεν είναι στο χαρακτήρα του.

Γενικά σιχαίνομαι να δίνω γενικόλογες συμβουλές σε τέτοια θέματα οπότε σταματώ εδώ.

Καλή σου μέρα καπετάνισσα, ζωή χωρίς μπουνάτσες είναι βαρετή!

seaina είπε...

-->πικός απίκος
Πολλές φορές ακόμα και οι ΦΙΛΟΙ έχουν δικαίωμα να τα πάρουν μαζί σου!
Δεν νομίζω ότι αυτά που είπα διέφεραν γανικά με ότι κατά καιρούς έχω ξαναπεί, απλά ίσως αυτή τη φορά ήταν με πιο έντονο τρόπο λεχθέντα και ίσως με λιγότερη διάθεση εισπραχθέντα!!
Αυτά έχει η ζωή ..
Καλημέρα!

run Stella, run είπε...

για μενα οι πραγματικοι φιλοι ναι μεν μπορει να πληγωνονται/τσαντιζονται/φιλονικουν μαζι σου για ο,τι λες και για τον τροπο που τα λες,

αλλα στην ουσια δεν αλλαζει κατι,


ακριβως γιατι αναγνωριζουν σε σενα το δικαιωμα

- (που τους εχεις δωσει ο ιδιος και το εχουν κερδισει με τη συμπεριφορα τους στο χρονο)-

να τους τα λες.



και εγω ειμαι ωρες ωρες αποτομη + παρορμητικη σε αυτα που λεω, αλλα οι πραγματικοι μου φιλοι με ξερουν πλεον :)

καλημερα και καλη εβδομαδα!

seaina είπε...

-->η χρυσόσκονη του ψαρά
Και εμένα με ξέρουν, αλλά μάλλον δεν με αντέχουν πια!!
Καλώς όρισες!!