Τρίτη 4 Ιουλίου 2006

"Το πλοίο θα σαλπάρει το βραδάκι....."

"Αν είσαι από 18 έως 30 χρόνων, ξέρεις καλό κολύμπι και θέλεις αυτό το καλοκαίρι να εξερευνήσεις μαζί με την παρέα σου τις ελληνικές θάλασσες με οδηγό έναν επαγγελματία καπετάνιο, η Νέα Γενιά σε περιμένει."

***

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς στο πλαίσιο της πολιτικής της για τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου διοργανώνει, σε συνεργασία με Ιστιοπλοϊκούς και Ναυτικούς Ομίλους της χώρας, «Ιστιοπλοϊκά Τριήμερα» κατά τους μήνες Ιούλιο και Σεπτέμβριο 2006.

Στόχοι του προγράμματος αυτού είναι η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των νέων, η γνωριμία με τις ελληνικές θαλάσσιες ομορφιές , η ανακάλυψη εναλλακτικών τρόπων διακοπών , η εκπαίδευση και η δημιουργία ενδιαφερόντων για την ενασχόληση με αθλητικές δραστηριότητες όπως αυτή της ιστιοπλοΐας.

Οι νέοι που θα συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τρόπους και δυνατότητες να ξεφύγουν από την καθημερινότητα, να απαλλαγούν έστω και για λίγο από το περιβάλλον της πόλης, αλλά και να δημιουργήσουν φιλίες και γνωριμίες καλλιεργώντας αξίες όπως αυτές της ομαδικότητας και της άμιλλας.

ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
·
Ιστιοφόρα Σκάφη δυναμικότητας 8 ατόμων
· Δύο διανυκτερεύσεις στα σκάφη
· Πρωινό και 2 ελαφρά γεύματα ημερησίως
· Έμπειρος επαγγελματίας Καπετάνιος
· Βασικά μαθήματα Ιστιοπλοΐας, Ναυτιλίας, Προσανατολισμού και Μετεωρολογίας, καθώς επίσης Ναυαγοσωστικής και Διάσωσης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

· Αναχώρηση Παρασκευή απόγευμα από τους κατά τόπους Ιστιοπλοϊκούς και Ναυτικούς Ομίλους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα
· Επιστροφή Κυριακή βράδυ

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
· Νέες και νέοι ηλικίας 18-30 ετών (που έχουν γεννηθεί από το 1976 μέχρι και 30/6/1988) που κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα και μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις του προγράμματος.
· Επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου στη Γραμματεία των Ιστιοπλοϊκών και Ναυτικών Ομίλων
· Καλή γνώση κολύμβησης
· Συμμετοχή μόνο σε ένα τριήμερο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ο αιτούμενος νέος μπορεί στην αίτησή του να συμπεριλαμβάνει μέχρι 8 συνολικά άτομα ονομαστικά.
Σε περίπτωση κλήρωσης του αιτούμενου συμμετέχουν στο τριήμερο και τα υπόλοιπα άτομα. Οι αιτήσεις, οι οποίες συνοδεύονται απαραιτήτως από αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, υποβάλλονται από 19/6 έως 7/7/2006 και ώρα 12:00 το μεσημέρι

ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
Καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν 196 συνολικά διαδρομές σε σκάφη χωρητικότητας 8 ατόμων και θα ταξιδέψουν 1568 άτομα, μισά αγόρια και μισά κορίτσια. Στο κάθε σκάφος θα επιβαίνουν άτομα του ίδιου φύλου.

Σε κάθε ταξίδι θα αναχωρεί τουλάχιστον ένα σκάφος αγοριών κι ένα σκάφος κοριτσιών ταυτόχρονα.

ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
Η επιλογή των συμμετεχόντων, εφόσον ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερβαίνει τις διαθέσιμες θέσεις, θα γίνει με δημόσια κλήρωση η ημερομηνία της οποίας θα ανακοινωθεί.
Ο κάθε συμμετέχων ή η ομάδα συμμετεχόντων θα κληρώνεται για συγκεκριμένο τριήμερο και αφετηρία, ενώ με την ίδια κλήρωση θα οριστούν και οι αντίστοιχοι αναπληρωματικοί.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ - ΙΔΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Οι νέοι που θα κληρωθούν θα πρέπει σε διάστημα τριών ημερών από την ημέρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της κλήρωσης να καταβάλουν το ποσό των 50 ευρώ
ως ιδία συμμετοχή σε τραπεζικό λογαριασμό του Ναυτικού Ομίλου, στον οποίο έχουν κληρωθεί για να συμμετάσχουν.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί τους μήνες Ιούλιο και Σεπτέμβριο.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ
Στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ν.Γ. www.neagenia.gr.


Ωραία ιδέα για φθηνή καλοκαιρινή εκδρομή δε νομίζετε ;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ενδιαφέρον. Εδώ έχω κάνει δύο τρίμηνα ιστιοπλοΐα και θα μου άρεσε πολύ να κάναμε κάτι στην Ελλάδα, αλλά δεν το βλέπω :).

seaina είπε...

Αχ, μακάρι george μου. Μακάρι δηλαδή να ήσουν Ελλάδα και μετά ας κάναμε οτιδήποτε.
Ελπίζω να σε δούμε και από κοντά κάποια στιγμή!!