Τετάρτη 26 Ιουλίου 2006

Κωλο...κατάσταση

Εκεί λοιπόν που ρέμβαζα σε ένα μπαλκονάκι στην Επίδαυρο ένα γλυκό δειλινό του Ιουλίου πλημμυρισμένη από τις υπαρξιακές μου ανησυχίες (οι οποίες δεν με αποχωρίζονται ποτέ), προσπάθησα να οργανώσω τις πληροφορίες μου για τον πόλεμο στο Λίβανο, μπας και καταλάβω τι γίνεται εκεί στη Μέση Ανατολή.
Την τελευταία εβδομάδα, ανάμεσα σε shopping και travelling (βλ. post παρακάτω), έκανα και λίγο zapping (οι διεθνείς όροι θα μας φάνε) και έμαθα αρκετά, αλλά κατάλαβα λίγα.



Μου γεννήθηκαν, λοιπόν πολλά ερωτήματα κλιμακώνοντας τη διάθεσή μου, μέχρι που παρασύρθηκα σε μια δίνη σκέψεων.
Παρασυρθείτε και εσείς λιγάκι :

- Το Ισραήλ ξεκίνησε τον πόλεμο εναντίον του Λιβάνου επειδή η Χεζμπολάχ αιχμαλώτισε 2 Ισραηλινούς στρατιώτες. Πώς είναι δυνατόν όταν χρόνια τώρα και από τις δύο πλευρές γίνονται παρόμοιες ενέργειες, τώρα το γεγονός αυτό να αποτελεί «αιτία» πολέμου?
- Το Ισραήλ βομβαρδίζει ολόκληρο το Λίβανο, και όχι μόνο το Νότιο Λίβανο, όπου εδρεύει η Χεζμπολάχ. Γιατί σκοτώνουν αμάχους με την πρόφαση ότι ανάμεσά τους βρίσκονται ηγετικά μέλη της οργάνωσης και δεν περιορίζονται στα μέρη όπου βρίσκονται πράγματι οι «εχθροί» τους?
- Γιατί κανείς δεν αναφέρει πως, πέρα από την ισοπέδωση του Λίβανου, το Ισραήλ θέλει να καταλάβει Συρία και Ιράν, με απώτερο σκοπό τον πλήρη έλεγχο των πετρελαίων της περιοχής, με τις ευλογίες της Αμερικής βέβαια?

- Με πόσο μεγάλη υποκρισία οι ξεφτιλισμένοι πολιτικοί της Αμερικής και οι άχρηστοι εκπρόσωποι του ΟΗΕ μιλούν για ειρηνευτικές διαδικασίες, όταν με της τάση τους προκαλούν και επιθυμούν ακριβώς το αντίθετο?
- Οι Εβραίοι μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο με την παγκόσμια συμπαράσταση για αυτά που τράβηξαν από το Χίτλερ, κατάφεραν να ιδρύσουν το Ισραήλ στη Μέση Ανατολή, διώχνοντας και κατασφάζοντας τους Παλαιστίνιους που προϋπήρχαν στην ευρύτερη περιοχή. Με τι θράσος, λοιπόν, οι Ισραηλινοί συνεχίζουν να κυνηγούν εδώ και χρόνια τους Παλαιστίνιους οι οποίοι προσπαθούν να διατηρήσουν την οντότητά τους?
- Γιατί κάποιος ο οποίος πολεμά για τη διαφύλαξη του πολιτισμού και της ύπαρξής του σαν αντάρτης, βαφτίζεται τρομοκράτης και δεν αποκαλείται τρομοκράτης αυτός ο οποίος έκανε τον άλλο αντάρτη?
- Πώς είναι δυνατό ένα νεοσύστατο κράτος σαν το Ισραήλ, οι κάτοικοι του οποίου γνώρισαν το ολοκαύτωμα του Χίτλερ, να κατασφάζει όλες τις χώρες της Μ. Ανατολής από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε?
- Γιατί ένα κράτος-κουτσουλιά σαν το Ισραήλ με 4.000.000 κατοίκους καταφέρνει να αναστατώνει τη Μ. Ανατολή, με της πλάτες της Αμερικής?
- Από την άλλη, πώς η Αμερική μια χώρα με ιστορία μόλις 2 αιώνων, που συστάθηκε από κακοποιούς και λωποδύτες της Ευρώπης (οι οποίοι κατέσφαξαν τους κατοίκους που βρήκαν εκεί, τους Ινδιάνους), κατάφερε να γίνει ο γενικός δερβέναγας του πλανήτη?
- Πώς το εβραϊκό λόμπι κυβερνά την Αμερική και κατ’ επέκταση και τον κόσμο όλο? - Πώς είναι δυνατό στο βωμό της πάταξης της τρομοκρατίας και της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να γίνονται τα χειρότερα εγκλήματα στην ιστορία και από το μεγαλύτερο τρομοκράτη του πλανήτη και τα τσιράκια του?
- Πώς είναι δυνατό όλος ο κόσμος και ιδιαίτερα η Ευρώπη να έχει ξεφτιλισμένους
πολιτικούς, οι οποίοι να υποκύπτουν στις ορέξεις της Αμερικής?










-
Πώς η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθεί ατάραχη τα εβραιόπουλα να ζωγραφίζουν τις ισραϊλινές βόμβες οι οποίες «με αγάπη από το Ισραήλ» σκοτώνουν τα παιδιά των Λιβανέζων?
- Είναι δυνατό οι νέες γενιές που γεννιούνται στις χώρες της Μ. Ανατολής να μην είναι ποτισμένες με το μίσος? Όταν έχουν ζήσει τη φρίκη του πολέμου και των εχθροπραξιών από νωρίς να μην γίνουν τουλάχιστον καμικάζι?



-
Είναι δυνατό να επέλθει ποτέ ειρήνη στην περιοχή με όρους κοινά αποδεκτούς και όχι με αυτούς της Κοντολίζα («Να απελευθερωθούν οι 2 Ισραηλινοί αιχμάλωτοι», λες και η αιτία πολέμου είναι αυτή). Μα ποιον δουλεύουν επιτέλους?
- Πώς κοροϊδεύουν απροκάλυπτα ένα ολόκληρο πλανήτη και κανείς δεν αντιδρά?
- Στη θητεία κάθε Προέδρου των ΗΠΑ από την αρχή ύπαρξης αυτής της χώρας μέχρι σήμερα, έχει διεξαχθεί με πρωτοβουλία της κάποια πολεμική σύρραξη ή έχει συμμετάσχει ενεργά σε έναν τουλάχιστον πόλεμο, εκτός των εδαφών της βέβαια, οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Και αναρωτιέμαι, άραγε θα πληρώσει ποτέ για αυτά της τα εγκλήματα, για το τόσο αιματοκύλημα?
- Μήπως κάποια στιγμή θα πρέπει να ξυπνήσει και να συσπειρωθεί ο υπόλοιπος κόσμος απέναντι σε ένα κράτος που μας έχει καβαλήσει?
- Μήπως και οι Νότιες πολιτείες των ΗΠΑ στις οποίες ο «πλούσιος Βορράς» (βλ. Τέξας τόπο καταγωγής του ρεζίλη-Μπους) φέρεται όπως στις υποδεέστερές της (βλ.τις πλημμύρες της Ν. Ορλεάνης) θα έπρεπε να αντιδράσουν?
- Μήπως επιτέλους αυτός ο τόπος που λέγεται Αμερική και τα τσιράκια της, όπως το Ισραήλ θα πρέπει να πάψουν να μας «χαρίζουν» απλόχερα την ανελευθερία μας και την τρομοκρατία τους?

Αυτά σκέφτομαι παιδάκια εκτός των άλλων τις τελευταίες ημέρες με αφορμή το πόλεμο στο Λίβανο και είπα να τα μοιραστώ μαζί σας. Ίσως είμαι λίγο αγανακτισμένη, λίγο νευριασμένη αλλά δεν αντέχω να βλέπω στις ειδήσεις ματωμένα και καμένα μωρά-παιδάκια, πρόσφυγες με λευκές σημαίες να βομβαρδίζονται από τις «έξυπνες βόμβες», άντρες να κλαίνε για το ξεκλήρισμα της οικογένειάς τους και από την άλλη την αγέρωχη και γεμάτη υπεροψία Κοντολίζα να δηλώνει με στόμφο : «Εμείς θα νικήσουμε!!».
Εεε όχι πια δεν μπορώ, ειλικρινά χθες με έπιασαν τα κλάματα την ώρα των ειδήσεων, από το θέατρο του παραλόγου που παίζεται αυτή τη σαιζόν στον πλανήτη μας από την Αμερική και τους ομοίους της. Η είσοδος ελεύθερη!!


Πότε θα απαλλαγεί αυτός ο κώλ-σμος από τις αιμορροΐδες που τον ταλαιπωρούν (κυρίως αυτές στο δυτικό ημισφαίριο-κωλομέρι)!!!
Συγνώμη δεν μπορώ τα έχω πάρει..........

Δεν υπάρχουν σχόλια: