Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

Μήνα Μάρτη στη Νέα Μάκρη!

Κατά καιρούς έχω και έχουμε όλοι γκρινιάξει για την έλλειψη "πρασίνου" και γενικότερα πάρκων στην Αθήνα. Επιπλέον διαρκώς αναρωτιόμαστε "και πού να πάμε;", "τίποτα δεν υπάρχει εδώ κοντά".
Σε πείσμα λοιπόν του κακού μου εαυτού και της κοινότυπης τακτικής την ημέρα της εθνικής μας αργίας (25η Μαρτίου), με πρόταση των γονιών μου, πήγαμε για βόλτα στη Νέα Μάκρη.

Το χαρακτηριστικό της Νέας Μάκρης είναι ένα λιθόστρωτο μονοπάτι, παράλληλα με την παραλία, το οποίο εισχωρεί μέσα σε "πράσινο". Δεξιά και αριστερά υπάρχουν φροντισμένα δέντρα, καθώς επίσης και κάτι "χαμόσπιτα" εκκατομμυρίων πάνω στο κύμα. Ο δήμαρχος (προφανώς) έχει φυτέψει και φοίνικες πάνω στην παραλία, δίνοντας ένα πιο εξωτικό στυλ στην περιοχή.

Με σύμμαχο τον ήλιο, κάναμε βόλτα πάνω κάτω σε αυτό το μονοπάτι, χαζεύοντας το τοπίο, που ομολογουμένως είναι διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Υπήρχαν και κάποιοι θαρραλέοι που έκαναν πικ-νικ και κάποιοι άλλοι που επιδόθηκαν σε ... αθλοπαιδείες στην άμμο.

Σε ένα μέρος της διαδρομής το μονοπάτι σε οδηγεί σε ένα κατάλευκο εκκλησάκι, με θαλασσί τρούλο, τέτοιο που συναντά κανείς στις Κυκλάδες. Αν θυμάμαι καλά είναι της Αγ. Κυριακής.

Και επειδή το περπάτημα ανοίγει την όρεξη (και όχι μόνο), καθίσαμε σε ένα ταβερνάκι για τον παραδοσιακό μπακαλιάρο-σκορδαλιά, ο οποίος παρεπιπτόντως ήταν λουκούμι.
Φεύγοντας σκέφτηκα ότι η Νέα Μάκρη είναι ένας κοντινός στην Αθήνα, προορισμός ο οποίος ενδείκνυται για κοντινές εξορμήσεις. Βέβαια κρίνοντας από τον αυξημένο κόσμο, Μάρτη μήνα, μάλλον δεν θα πέφτει καρφίτσα το καλοκαίρι. Ίδομεν λοιπόν.

9 σχόλια:

Γκρινιάρης είπε...

Πολύ ωραία!

Μια καλή πρόταση για κοντινή εκδρομούλα! Είμαι σίγουρος οτι υπάρχουν πολλές όμορφες γωνιές της Αττικής που διαφεύγουν της προσοχής μας.

Σοφία είπε...

Πολύ ωραία φαίνεται η Νέα Μάκρη! Και το Καβούρι έχει ένα τέτοιο μονοπάτι (πιο στενό και πιο στριφογυριστό) δίπλα στη θάλασσα, καθώς επίσης και παγκάκια, πρασινάδες, ταβερνάκια και ωραία θάλασσα, και γενικώς ενδείκνυται για βολτούλες και ψαράκι.

Δεν λέω, ωραία τα πικ νικ στα πάρκα, αλλά και το ταβερνάκι πάνω στο κύμα δεν είναι άσχημο.

seaina είπε...

-->γκρινιάρης
Έχεις δίκιο, ότι υπάρχουν όμορφα μέρη στην Αττική .. δε μένει παρά να τα ανακαλύψουμε.

-->σοφία
Το Καβούρι εε;; Εεε δεν του το'χα. Θα το επισκευτώ λοιπόν και αυτό. Όσο για το ταβερνάκι είναι η ιδανική λύση αν δε θες να τρως άμμο και τα μαλλιά σου λόγω του αέρα.

Γκρινιάρης είπε...

Ναι, και το Καβούρι είναι πολύ όμορφο! Να πας, να πας!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ κι εγώ με τους προλαλήσαντες. Υπάρχουν αρκετά όμορφα μέρη στην Αττική,
που απλώς δεν είναι πολύ γνωστά ευρέως λόγω μη διαφήμισης! Ένα ρόλο, τον
οποίο έχεις αναλάβει εσύ, επιτυχώς, πολλές φορές στο παρελθόν:))

seaina είπε...

-->traveller
Μακάρι αυτό το ρόλο να τον αναλάμβανα συχνότερα και γιατί όχι και ως επάγγελμα. Μακάρι να είχα ένα επάγγελμα με πολλά ταξίδια ή μια δουλειά με πολλά λεφτά για να τα κάνω μόνη μου ..

? είπε...

τέλεια!!

seaina είπε...

-->νίκος κ.
Τέλεια!

? είπε...

πέρνα να ακούσεις τραγουδάκι.θέλω τη γνώμη σου..