Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2006

Σεπτέμβρης μπήκε στη ζωή μας!

Σεπτέμβρης μπήκε στη ζωή μας ...


Τον συγκεκριμένο μήνα δεν τον συμπαθώ, μου έχει αφήσει μάλλον ανεξίτηλα παιδικά τραύματα λόγω έναρξης της σχολικής χρονιάς και τερματισμού των διακοπών ...
Καλείται να παίξει τον άχαρο ρόλο του να προσγειώσει απότομα τους καλοκαιρινούς παραθεριστές στην πραγματικότητα του φθινοπώρου και να τους παραδίδει στις αγκάλες του χειμώνα.
Προσφέρει απλόχερα τη συννεφιά, τα πρωτοβρόχια, το δροσερό έως και παγωμένο αεράκι, τη μουντή ατμόσφαιρά, τα κίτρινα πεσμένα φύλλα που χορεύουν στο ρυθμό του ανέμου, τα γυμνά κλαδιά των φυλλοβόλων δέντρων.
Χαρακτηρίζεται από συνοφρυωμένες φάτσες ανθρώπων που τον μισούν και του αποδίδουν ευθύνη για την άσχημή τους διάθεση.
Κατακλύζεται από μπουφανάκια και κατεβασμένα μανικάκια, από ομπρέλες σε επιφυλακή, από την επανασύνδεση με την κίνηση στους δρόμους, από την επιστροφή στη δουλειά ή το σχολείο.
Είναι ένας μεταβατικός μήνας, χρήσιμος για την ανασύνταξή μας, αλλά και απεχθής για την ύπαρξής μας.

Προετοιμασίες, προετοιμασίες, προετοιμασίες ...

Ετοιμαζόμαστε για να επιστρέψουμε στις υποχρεώσεις μας, καθαρίζουμε τα ρημαγμένα σπίτια μας, παίρνουμε βαρυσήμαντες αποφάσεις για τη ζωή μας για τη νέα σαιζόν, εξετάζουμε ιατρικώς τα ταλαιπωρημένα μας κορμιά από τις κραιπάλες και γενικά βρισκόμαστε σε έναν αναβρασμό.
Έτσι και εγώ τις τελευταίες ημέρες αφού προσαρμόστηκα για τα καλά στη δουλειά, αφού φύλαξα τα ναφθαλιοφέροντα μπανιερά και βαλίτσες στο πατάρι, πήρα σβάρνα τους γιατρούς και τους .. δήμους.
Εξηγούμαι :
Όσον αφορά τους ιδιαίτερα «αγαπητούς» προς εμέ ιατρούς είπα να ξεμπερδεύω με δαύτους, κάνοντας τον ετήσιο, τακτικό έλεγχο σε μερικούς από αυτούς νωρίς.
Όσον αφορά τους δήμους (οι οποίοι παρεμπιπτόντως έχουν μετατρέψει κάθε γειτονιά σε κρανίου τόπο .. τι ψηφοθηρικός οργασμός εργασιών είναι αυτός πια ...) είπα να μάθω για τις πολιτιστικές δραστηριότητες που διαθέτουν για να ασχοληθώ και φέτος, σπάζοντας τη ρουτίνα της χειμωνιάτικης καθημερινότητάς μου. Επειδή όμως ο δήμος στον οποίο διαμένω δεν έχει και σπουδαία πράγματα, είπα να αποτανθώ σε γειτονικούς δήμους, μερικοί από τους οποίους έχουν πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Έφαγα πόρτα όμως καθώς δεν είμαι δημότισσα των εν λόγω δήμων (αναμενόμενο θα πεις, αλλά είπα να δοκιμάσω). Οπότε αρκέστηκα αναγκαστικά στον δικό μου δήμο.

Πήρα τηλέφωνο και μία ευγενικότατη, μελιστάλακτη και με διάθεση να εξυπηρετήσει υπάλληλος (η οποία ήταν παρεμπιπτόντως και στο πόστο της (!)) μου απαντά :
- «Καλημέρα .. Δήμος τάδε, πώς μπορώ να σας εξυπηρετήσω;»
απομακρύνω το ακουστικό από το αυτί, το κουνάω λίγο πέρα δώθε, το φυσάω και λίγο και ξαναβάζω το ακουστικό στο αυτί
- «Εεε θα ήθελα να μιλήσω με κάποιον για τις πολιτιστικές δραστηριότητες του δήμου παρακαλώ»
- «Βεβαίως, περιμένετε να σας συνδέσω»
ξανακοιτάω απορημένη το ακουστικό .. πάει χάλασε πάλι η συσκευή ..
- «Παρακαλώ;» μια μελιστάλακτη φωνή.. μωρέ μπράβο ευγένεια σκέφτομαι .. μπορεί και να γλιτώσω τα έξοδα επισκευής της συσκευής ..
- «Ναι, καλημέρα δεν ξέρω αν έχω πάρει σωστά, θα ήθελα να με ενημερώσετε για τις πολιτιστικές δραστηριότητες του δήμου ...» με διακόπτει και με περίσσεια χαρά, πατάει το play και αρχίζει να με .. πληροφορεί:
- «Α βεβαίως σωστά πήρατε, υπάρχει πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων στο δήμο μας για το Σεπτέμβρη του 2006 με ..»
- «Εε συγγνώμη, δεν καταλάβατε ..» διακόπτω .. ή προσπαθώ τουλάχιστον..
- «.. με συναυλίες στο θέατρο του σταθμού του ΗΣΑΠ με διάφορα συγκροτήματα και καθώς και εκθέσεις στο πολιτιστικό κέντρο του δήμ ..» συνεχίζει απτόητη η υπερήφανη για τις εκδηλώσεις τύπισσα
- « Εε με ακούτε;» παλεύω εγώ να πατήσω το pause
- «με υπέροχα έργα των ... εε ναι σας ακούω» επιτέλους ..
- «Δεν καταλάβατε, δεν εννοούσα πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά πολιτιστικές δραστηριότητες !!» ουφ
- «Ααα μάλιστα ..» πεσμένα τα φτερά, μιας και συνειδητοποιούμε πως πρέπει να .. εξυμνήσουμε τις φτωχικές δυνατότητες του δήμου ... παρόλα αυτά η σωστά προεκλογικά προετοιμασμένη υπάλληλος αρχίζει άλλη κασσέτα ...
- «Λοιπόν, έχουμε πολλές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, χρόνια τώρα στο δήμο μας, όπως χορό και διάφορα ωραία αθλήματα ..»
- «Ναι θα ενδιαφερόμουν για καλλιτεχνικής φύσης δραστηριότητες ..» δεν θα συνεννοηθούμε σήμερα ...
Η υπάλληλος, καταπιέζοντας τον εκνευρισμό της από την επιτηδευμένη «ασυνεννοησία» καθώς έρχονται και εκλογές, με μελιστάλακτο ύφος συνεχίζει την κασσέτα:
- «Ααα βεβαίως έχουμε και τμήματα ζωγραφικής, ... ζωγραφικής ... και ... (δεν βρίσκουμε κάτι άλλο αλλά πρέπει πάση θυσία να ικανοποιήσουμε τη δημότισσα) .. και .. χορό!!!» γντούπ !!!! βαράω το ακουστικό στο κεφάλι, τελικά θα χρειαστεί επιδιόρθωση αυτή η συσκευή
- «Χμ ναι πέρα από ζωγραφική υπάρχει κάτι άλλο .. και όχι χορός!;» αποκαρδιωμένη εγώ που δεν μπορώ να βρίσω με το τόσο γλυκό ύφος με το οποίο εκσφενδονίζονται οι μ......ς.
- «Εε προς το παρόν όχι (..διστακτικά..), αλλά (..πήραμε τα πάνω μας..) από τον Οκτώβρη, αν υπάρξουν συμμετοχές μπορεί να λειτουργήσουν τμήματα χειροτεχνίας και κατασκευών!»
- «Ααα ωραία, θα με ενδιέφερε, οπότε να σας ξαναπάρω τον Οκτώβρη;»
- «Βεβαίως ..» ουφ το βγάλαμε επάξια το ψωμί μας και σήμερα ...
- «Ευχαριστώ πολύ γεια σας»
- «Ευχαριστούμε που καλέσατε»
Υπάρχουν 2 τινά τώρα, αν καλέσω πριν τις εκλογές το πιθανότερο είναι να εξυπηρετηθώ με τον παραπάνω τρόπο .. μπορεί να καθυστερήσουμε να βρούμε δίαυλο επικοινωνίας, αλλά τουλάχιστον θα πάρω τις πληροφορίες που θέλω.
Αν τώρα καλέσω μετά τις εκλογές μάλλον θα πάρω κάποια απάντηση του στυλ :
- «Εεε δεν υπάρχουν τέτοια τμήματα κυρία μου ...» και κλείσιμο του τηλεφώνου.

Αυτά τα χαριτωμένα συμβαίνουν το μήνα Σεπτέμβρη .. ο οποίος κακομοίρης δεν φταίει για τη φήμη που έχει ...
Άλλωστε είναι μια αφορμή για ανασύνταξη στόχων, ανασυγκρότηση δυνάμεων και αλλαγή ... και οι αλλαγή πάντα ανανεώνει και μας κρατά ζωντανούς.

Καλή πορεία λοιπόν μέσα στο .. Σεπτέμβρη που μπήκε στη ζωή μας !

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλό φθινόπωρο seinaki. Αν θυμάμαι καλά, τα ίδια ανα.. που αναφέρεις στο τέλος του post σου αποτελούσαν και στόχους για την περίοδο των καλοκαιρινών σου διακοπών. Μήπως τελικά ανάμεσα στα τόσα ανα... (ανασύνταξη, ανασυγκρότηση, ...) χωράει και άλλο ένα, η αναβλητικότητα;
Α να σου ευχηθώ και καλή αρχή στις πολιτιστικές σου δραστηριότητες

Γκρινιάρης είπε...

Δεν έχεις κι άδικο. Ο Σεπτέμβρης είναι ένας μήνας ορόσημο, κυρίως λόγω της σημασίας που είχε στα παιδικά και φοιτητικά μας χρόνια. Αντιπροσωπεύει ακριβώς αυτό που λες, την προσγείωση στην καθημερινότητα, την - δύσκολη - αναπροσαρμογή, την ανασυγκρότηση. Γι' αυτούς τους λόγους μάλλον είναι από τους λιγότερο αγαπητούς μήνες... Στο βόρειο ημισφαίριο βέβαια!
Και επίσης τον μήνα στον οποίο γίνεται No 1 hit σε όλα τα ραδιόφωνα, από τη Λάμψη μέχρη τον RED, το Wake me up when September ends! :)
Καλό φθινόπωρο!

seaina είπε...

--> pedigree
Καλό φθινόπωρο και σε σένα pedigreeάκι ..
Καταρχήν χαίρομαι ιδιαίτερα που διαβάζεις (από ό,τι φαίνεται) το blog μου και παρακολουθείς τα αναμοχλέματα της ψυχής μου ...
Εν συνεχεία θα συμφωνήσω μαζί σου πως ένα από τα χαρακτηριστικά μου, που τόσο "επιτυχημένα" παρατήρησες, είναι όντως η αναβλητικότητά μου, αλλά όχι η αναπόσπαστη από αιτία και ανασυγκρότηση σκέψεων.
Ακολούθως θα ξέρεις ίσως, πως είμαι ένα "ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΝΙΓΕΤΑΙ, ΜΑ ΟΛΟ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΣΕ ΔΙΝΕΣ ΣΚΕΨΕΩΝ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ" που σημαίνει ότι οι προθέσεις μου είναι αναμφίβολα πολλές και δυναμικές, αλλά οι πράξεις μου συχνά αναβάλλονται λόγω περαιτέρω ανασύνταξης, ανασυγκρότησης.
Τέλος για μένα τουλάχιστον η ανασύνταξη απόψεων και σκέψεων, η ανασυγκρότηση δυνάμεων και αποθεμάτων θετικής ενέργειας, η αναπροσαρμογή θέσεων και αντιλήψεων, η αναμόχλευση της ψυχικής μου κατάστασης, η ανασφάλεια άμεσης υλοποίησης προθέσεων, η αναστάτωση λόγω πολλαπλών διλημμάτων, η εσωτερική αναμπουμπούλα λόγω πιθανών ρίσκων και κινδύνων και η ανάσταση που επέρχεται όταν και αν επέρχεται είναι διαδικασίες που δεν ολοκληρώνονται σε διάστημα ενός μήνα που έχει περάσει από τις διακοπές μου .. είναι διαδικασίες ζωής που θα με χαρακτηρίζουν (καλώς ή κακώς) μέχρι να πεθάνω.
Φιλιά

--> γκρινιάρης
Καλό φθινόπωρο και σε σένα γκρινιάρη μου ..
Χαίρομαι που συμφωνείς μαζί μου και εύχομαι να περάσεις όσο το δυνατό πιο "ανώδυνα" τον μη αγαπητό αυτό μήνα :-)
Όσο για το "Wake me up when September ends" είναι ένα δείγμα από τα χιλιάδες στα πλαίσια της τάσης να εναρμονίζονται "πρωτότυπα" οι ραδιοφωνικοί σταθμοί με την εποχή ... βλ. το "Last Christmas" κάθε Χριστούγεννα ..
Άντε και καλά .. Χριστούγεννα :-)
Φιλιά

Ανώνυμος είπε...

Just dropping by. Sorry if I don't understand a single word in this blog. Thanks.

seaina είπε...

--> Rolly

A friend told me that you liked my blog, just because you didn't understand a single word in it. :o)
He was kidding of course ...
Anyway thanks for your comment and your email .. it was very nice of you, even though we speak different languages.