Τρίτη 27 Ιουνίου 2006

3 reasons to be a teacher!


Και κάθεσαι, αγαπητέ εργαζόμενε, που λες στο γραφειάκι σου, στο μαγαζί σου, στο αυτοκίνητό σου, στην επιχείρησή σου και όπου αλλού εργάζεσαι και φυλλομετράς το ημερολόγιό σου. Τα βάζεις κάτω και βλέπεις ότι με το ζόρι δικαιούσαι 2 με 3 εβδομάδες άδεια το πολύ (έφαγες κάποιες μέρες το Πάσχα,...μην παραπονιέσαι). Καταλήγεις να αισθανθείς ικανοποιημένος και τυχερός που και φέτος θα ξεκουραστείς (λέμε τώρα).
Όση ώρα εσύ μετράς και ξαναμετράς τις μέρες της άδειάς σου, υπάρχουν κάποιοι στον κόσμο αυτό που ήδη γεύονται την άδειά τους. Και μάλιστα θα συνεχίσουν να τη γεύονται όταν εσύ πια θα έχεις επιστρέψει από τις διακοπές σου και θα δουλεύεις ήδη καμιά δυο βδομάδες.
Είναι οι τυχεροί καθηγητές και δάσκαλοι που σχεδόν 3 μήνες το Καλοκαίρι, έχουν άδεια....ανεξαρτήτως από το αν κάνουν διακοπές ή όχι. Τουλάχιστον αποτοξινώνονται και "ξελαμπικάρουν" από τις ευθύνες και τη ρουτίνα.
Χμμ...τώρα που σε προβλημάτισα για το αν έκανες καλά που έκανες κοπάνες στο μάθημα του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού ή για το αν είσαι ευχαριστημένος από την εργασία σου, σε αφήνω να κανονίσεις τις ... όποιες διακοπές σου!
Αν, βέβαια νιώθεις ότι σε παίρνει να κάνεις τη μεγάλη στροφή και ότι δεν είναι πια αργά, σου εύχομαι ολόψυχα Καλή Επιτυχία!
Άντε μήπως σπρώξεις και μένα !!

:-( Sorry Daddy για το post

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εεε, χμμμμ, ...
Μήπως να έδινες ΑΣΕΠ το Σεπτέμβρη?

seaina είπε...

Ναι, ... δυστυχώς δεν προλαβαίνω να διαβάσω και να έχω αξιώσεις να περάσω, οπότε στον επόμενο ΑΣΕΠ ίσως.

Ανώνυμος είπε...

Προς επαύξηση των γραφομένων σου (με πολύ, πολύ περισσότερους αριθμούς), παραθέτω αυτούσιο το κείμενο ενός mail που μου προωθήθηκε τις προάλλες.
Δεν ξέρω αν πραγματικά γράφτηκε από δάσκαλο? πάντως δεν απέχει πολύ (ίσως καθόλου) από την πραγματικότητα, αν εξαιρέσεις ότι δεν αναφέρονται καθόλου οι συνθήκες εργασίας, όπως τα τέρατα που έχεις να αντιμετωπίσεις καθημερινά (για θυμίσου τα, δεν έχουν περάσει και τόοοοσα πολλά χρόνια από τότε που πήγαινες κι εσύ σχολείo ;ο) ή το μονότονο αντικείμενο εργασίας (η σχολική ύλη ελάχιστα αλλάζει από χρόνο σε χρόνο)... Αλλά θα μου πεις, στη δική σου δουλειά οι συνθήκες είναι καλύτερες???

Αν θες, λοιπόν, ένα παραπάνω σπρωξιματάκι, ορίστε η...

ΜΑΡΤΥΡίΑ ΕΝόΣ ΔΑΣΚάΛΟΥ...

Πόσες μέρες πραγματικά δουλεύει ένας «μέσος» δάσκαλος όπως εγώ;

Λοιπόν ας το υπολογίσουμε...

Το έτος έχει 365 μέρες. Από αυτές αφαιρούμε το χρονικό διάστημα από 15/6 έως 11/9, τις διακοπές του Πάσχα και Χριστουγέννων που τα σχολεία είναι κλειστά, ήτοι 87 μέρες περίπου, δηλ.
365 - 87 = 278 μέρες. Συνεχίζουμε...

Οι 278 μέρες είναι 40 περίπου βδομάδες. 40 επί 2 μέρες μη εργάσιμες (ΣΚ) = 80 μέρες. Οπότε
278 - 80 = 198 μέρες. Συνεχίζουμε...

Φέτος δεν εργάστηκα 32 μέρες λόγω χιονιού, Γενικών Συνελεύσεων, 28ης Οκτωβρίου, 25ης Μαρτίου, λοιπών αργιών κτλ. Άρα
198 - 32 = 166 μέρες. Συνεχίζουμε...

Τις 166 αυτές μέρες δουλεύω 3ωρο (από 12:45 έως 3:45, ολοήμερο), οπότε σε αντιστοιχία με έναν υπάλληλο του ιδιωτικού τομέα (που δουλεύει 8ωρο!!) είναι:
166 x 3/8 = 62 μέρες!!

Τόσες μέρες, λοιπόν, εργάστηκα το σωτήριον σχολικό έτος 2005-2006...

Πάμε στα οικονομικά τώρα....

15.000 ? που παίρνω ετησίως / 62 μέρες = 242 ? την ημέρα!

Και 242 ? / 3 ώρες εργασίας = 81 ? την ώρα!!

Είμαι στο ίδιο μισθολογικό επίπεδο με τους Αλβανούς μαστόρους οικοδομών... Θέλω αύξηση!!!!

Καλό καλοκαίρι......σε όλα τα στελέχη των ιδιωτικών εταιριών που νομίζουν ότι κάνουν καριέρα....

seaina είπε...

Αυτό δεν ήταν σπρωξιματάκι, πισωγύρισμα ήταν !!!!!
Αλλά λόγω daddy τα ξέρω όλα αυτά...και τις ώρες εργασίας, αλλά και την αμοιβή τους.
Όμως, όπως όλοι γνωρίζουμε, (οι εφοριακοί να κλείσουν...μάτια) υπάρχουν και τα "μαύρα" money που μπορεί ένας καθηγητής να βγάλει με τα ιδιαίτερα.
Δεν είναι και τόσο άσχημα τότε εεε; ;-)