Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2006

6 ημέρες στη Ν. Γαλλία - Κυανή Ακτή

Πριν κανένα μήνα στη δουλειά της μητέρας μου κανονίστηκε ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Η μαμά αποφάσισε σε εμένα και την αδερφή μου να μας κάνει δώρο αυτό το ταξίδι, πληρώνοντας τα έξοδά μας. Φυσικά δεν αρνηθήκαμε και να' μαστε μητέρα και κόρες έτοιμες για κοσμοπολίτικες διακοπές.

Μας μοιράστηκε το ακόλουθο πρόγραμμα :

1η ημέρα (Παρασκευή 27/10/2006) : Αθήνα - Πάτρα εν πλω
Συγκέντρωση στις 8:30 και αναχώρηση στις 9:00 για Πάτρα. Άφιξη και τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους στις 14:30 για το λιμάνι της Ανκώνας.

2η ημέρα (Σάββατο 28/10/2006) : Ανκώνα - Γένοβα - Νίκαια
Ύστερα από μια υπέροχη, μίνι κρουαζιέρα στην Αδριατική, φτάνουμε το πρωί στις 10:30 στην Ανκώνα της Ιταλίας. Επιβίβαση στο πούλμαν και ξεκινάμε για Μπολόνια, Γένοβα. Διέλευση από τις ακτές της ιταλικής Ριβιέρας, άφιξη το βράδυ στην κοσμοπολίτικη Νίκαια της Γαλλίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα (Κυριακή 29/10/2006) : Νίκαια - Μόντε Κάρλο - Μονακό
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αμέσως μετά θα επισκεφτούμε το φημισμένο πριγκηπάτο του Μονακό, περνώντας από το μεσαιωνικό χωριό - αεοφωλιά Εζέ. Στο Μονακό θα δούμε το ανάκτορο του Αλβέρτου, το Ωκεανογραφικό Μουσείο και το καθεδρικό ναό του Αγ. Νικολάου. Στο Μόντε Κάρλο θα δούμε το Καζίνο και το περίφημο Καφέ του Παρισιού. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στη Νίκαια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα (Δευτέρα 30/10/2006) : Νίκαια - Σαιν Τροπέζ - Κάννες
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αρχικά θα επισκεφτούμε το πασίγνωστο ψαροχώρι Σαιν Τροπέζ. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και μια βόλτα στην παραλία. Μετά το μεσημέρι συνεχίζουμε για τις Κάννες. Θα δούμε την Διάσημη Κροιαζετ και το κτίριο του Φεστιβάλ. Επιστροφή το απόγευμα στη Νίκαια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα (Τρίτη 31/10/2006) : Νίκαια - Γένοβα - Ανκώνα
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Γένοβα, Μπολόνια, άφιξη το απόγευμα στην Ανκώνα. Τακτοποίηση στις καμπίνες. Αναχώρηση στις 19:30. Διανυκτέρευση εν πλω.

6η ημέρα (Τετάρτη 1/11/2006) : Εν πλω - Αθήνα
Άφιξη το μεσημέρι στην Πάτρα, στις 16:00. Αναχώρηση για Αθήνα.


Εντυπώσεις, λοιπόν από Πέμπτη 2/11/2006 οπότε και επιστρέφω!!!


3 σχόλια:

iPol είπε...

oops!
Καλό ταξίδι καπετάνισσα!

Ανώνυμος είπε...

ΑΧ δεν το πιστεύω!!!! Λοιπόν έχω κανεί ΑΚΡΙΒΩΣ αυτή τη διαδρομή πριν από χρόνια... κατέληξα να τρώω ψαρόσουπα στο Saint-Jean-Cap-Ferrat (τί μου θύμησες τώρα!). Η Croisette είναι τέλεια και απίστευτα κοσμοπολίτικη, και κάτι κιτς συνολάκια με τα οποία σε θυμάμαι κατά καιρούς είναι ό,τι πρέπει για την περίσταση! Μη ξεχάσεις να στείλεις φωτογραφίες!

seaina είπε...

Ήρθα !!!!!!
Αναμένετε post με λεπτομέρειες, εμπειρίες και εικόνες!!!

--> Πολυχρόνης
Ευχαριστώ κρητικάτσι μου!! Ειχα καλο ταξίδι, γύρισα ανανεωμένη και με πολλές εικόνες στο μυαλό και ... στην ψηφιακή βέβαια.

-->George@California
Γιωργάκι μου, αφού έκανες αυτή την διαδρομή σίγουρα θα ξέρεις τα θετικά και τα αρνητικά της!!
Ααα ευχαριστώ πολύ για το δημόσιο διασυρμό μου όσον αφορά το ντύσιμό μου!!! :-)
Θα στείλω φωτογραφίες συμπιεσμένες .. αν και μπορεί να με προλάβεις και να τα πουμε από κοντά! Φιλάκια!!!