Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2008

"Η γυναίκα με τα μαύρα"


Το περασμένο Σάββατο με τους φίλους μου πήγαμε θέατρο. Σε μια παράσταση για την οποία είχα ακούσει πολύ καλά λόγια και με χαρά μπορώ να τα εμπλουτίσω και να τα μεταδώσω σε σας.
Λέγεται "Η γυναίκα με τα μαύρα" και παρουσιάζεται στο Θέατρο Μέλι. Παίζουν οι ηθοποιοί Γιώργος Κέντρος και Δάνης Κατρανίδης, σε σκηνοθεσία Δάνη Κατρανίδη.
Η πλοκή του έργου έχει να κάνει με την εξιστόρηση ενός δικηγόρου μια υπόθεσης του. Αυτή η υπόθεση είχε να κάνει με τη διαθήκη μιας γριάς που ζούσε σε ένα σπίτι (το σπίτι των βάλτων), το οποίο όπως και η ευρύτερη περιοχή ήταν στοιχειωμένη από τη "γυναίκα με τα μαύρα".

Είναι μια λιτή από πλευρά σκηνικών παράσταση και με δεδομένο των 2 μόνο ηθοποιών, φαντάζεσαι ότι θα βαρεθείς. Το αντίθετο. Είναι πολύ ατμοσφαιρική, με χαμηλό φωτισμό, τεχνητή ομίχλη, περίεργους και τρομακτικούς ήχους και μια γυναίκα με άσπρο πρόσωπο που εμφανίζεται συχνά πυκνά από το πουθενά και σου κόβει την ανάσα. Είναι επίσης και από τις παραστάσεις που σε βάζουν στη διαδικασία να σχηματίσεις εικόνες στο μυαλό σου και να εξασκήσεις την φαντασία σου.
Εν κατακλείδι, πολύ ευχάριστη παράσταση και οι ηθοποιοί εξαιρετικοί!

The woman in black.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα πες και ότι στο τέλος αποκαλύπτεται ότι η γυναίκα με τα μαύρα είναι ο Κατρανίδης, αλλιώς η αφήγησή σου θα μείνει μισή.
Aaaaaaaaaaa

seaina είπε...

"Αυτή η υπόθεση είχε να κάνει με τη διαθήκη μιας γριάς που ζούσε σε ένα σπίτι (το σπίτι των βάλτων), το οποίο όπως και η ευρύτερη περιοχή ήταν στοιχειωμένη από τη "γυναίκα με τα μαύρα".
Δε νομίζω ότι αυτές οι 2 γραμμές αποκαλύπτουν με καταστροφικό για το φινάλε τρόπο, την παρακολούθηση της παράστασης κάποιου. Το link λέει πολύ περισσότερα, αλλά η διάθεσή σου να μου "την πεις" σε όλα τα σχόλιά σου σε κάνουν να υπερβάλεις.

Zarathustra είπε...

Έχω γράψει για ένα σωρό παραστάσεις...αλλά για τη Γυναίκα με τα Μαύρα δεν έχει προκύψει ακόμη ενώ έχει περάσει και ένας μήνας από τότε που πήγα, δεν ξέρω νιώθω πως κάθε φορά που πλησιάζω μου ξεφεύγει από τα χέρια...δεν ήταν τυχαία ένα φάντασμα/στοιχειό... σοβαρά τώρα εξαιρετική παράσταση, εκθαμβωτικές ερμηνείες, πνευματώδεις...όσο για τη σκηνοθεσία έξυπνα δομημένη, με ατμοσφαιρικά τεχνάσματα στον ήχο και στην πλαισίωση του...
Καπετάνισσα να έχεις ένα καλό σ/κο!!!And Welcome back...

seaina είπε...

-->zarathustra
Ευχαριστώ κοπελιά.
Πράγματι όμορφη παράσταση και πολύ ατμοσφαιρική!

Ανώνυμος είπε...

Ποιό θέατρο... Ξεκίνησε η Season 4 του LOST!

? είπε...

λες??

seaina είπε...

-->Καπετάν ανδρέας ζέπος
Η season του Lost έχει συχνότητα 50 επτά κάθε εβδομάδα. Τις υπόλοιπες ώρες μπορείς να κάνει και κάτι άλλο.

-->Νίκος Κ.
Λέω :-)