Τετάρτη 16 Μαΐου 2007

Η επικοινωνία σε .. άλλη διάσταση!!

Ήταν ένα μικρό κορίτσι, το οποίο μετά κόπων και βασάνων κατάφερε να μετοικήσει σε ανεξάρτητο διαμέρισμα. Επιθύμησε όμως κάτι παράλογο και ακραίο για την εποχή του και την πάτησε. Θέλησε στην Ελλάδα του 2007, να αποχτήσει ΚΑΙ σταθερό τηλέφωνό ΚΑΙ ADSL!! Απαράδεκτο, αν το σκεφτείς, αλλά το μικρό κορίτσι ήταν πιο προχωρημένο από την εποχή του.
Αρχικά λοιπόν απευθύνθηκε στη μεγάλη εταιρία της Ελλάδας, τον ΟΤΕ, για να αποκτήσει σταθερό τηλέφωνο. Πήρε στο 134 και έκανε μια τηλεφωνική αίτηση. Την πληροφόρησε η τηλεφωνήτρια, ότι στο όνομά της υπήρχε και μία παλαιότερη αίτηση σε άλλη διεύθυνση, στο πατρικό της. Βέβαια τότε, τους είχε πει να την ακυρώσουν, αλλά φαίνεται, για έναν περίεργο λόγο αυτό δεν έγινε. Πληροφόρησε λοιπόν, εκ νέου την τηλεφωνήτρια ότι η παλαιά αίτηση δεν ισχύει και ότι η καινούρια πρέπει να δρομολογηθεί.
Σε 5 εργάσιμες ημέρες παίρνει τηλέφωνο για να κλείσει ένα ραντεβού με το συνεργείο για να της βάλουν το πολυπόθητο τηλέφωνο. Με λύπη μαθαίνει ότι τα συνεργεία έχουν πολύ δουλειά και το νωρίτερο ραντεβού που δύναται να επιτύχει είναι σε ένα μήνα. Σε ένα μήνα; Σε ένα μήνα τι να κάνουμε. Αναγκαστικά θα έπερνε άδεια από τη δουλειά και θα τους περίμενε μεταξύ 8-14 κάποια στιγμή.
Περνάει ο καιρός και το μικρό κορίτσι ξοδεύει άπειρα ευρώ στο μόνο μέσο επικοινωνίας που διαθέτει, το κινητό τηλέφωνο. Αλλά δεν απελπίζεται, σε 1 μήνα θα έχει σταθερό τηλέφωνο!!
Πριν καμιά εβδομάδα από το καθορισμένο ραντεβού, της τηλεφωνάει ένας κύριος από τον ΟΤΕ και της λέει ότι στο όνομά της υπάρχουν 2 αιτήσεις σε 2 διαφορετικές διευθύνσεις!! Προσπαθώντας να συγκρατήσει την έκπληξη αλλά και την αγανάκτησή της, ενημερώνει ξανά τον υπάλληλο του ΟΤΕ, ότι η καινούρια και ισχύουσα αίτηση είναι η νεότερη (μάλιστα την επόμενη εβδομάδα έχει και ραντεβού για την εγκατάσταση), ενώ αυτή με την παλαιότερη ημερομηνία, δεν ισχύει και έχει ζητήσει επανειλημμένως να ακυρωθεί. Αφού επέρχεται συνεννόηση τελειώνει εκεί η επικοινωνία.
Φτάνει η παραμονή της εγκατάστασης του τηλεφώνου και ως οργανωτικό και προνοητικό κορίτσι, η ηρωίδα της ιστορίας μας, παίρνει τηλέφωνο στον ΟΤΕ να επιβεβαιώσει το ραντεβού και την άδεια από τη δουλειά της.
- «Καλημέρα σας, ονομάζομαι .... και θέλω να επιβεβαιώσω το αυριανό μου ραντεβού, με το συνεργείο για την εγκατάσταση του τηλεφώνου»
- «Μάλιστα, η διεύθυνσή και το τηλέφωνό σας;»
- «………………
και ...........»
- «Εεε εδώ βλέπω ότι στο όνομά σας υπάρχει μία αίτηση σε άλλη διεύθυνση από αυτή που μου λέτε και μία ακυρωμένη στη διεύθυνση που ζητάτε»
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Το μικρό κορίτσι μετά το πρώτο σοκ, διαπίστωσε το απίστευτο λάθος του προηγούμενου υπαλλήλου του ΟΤΕ, να ακυρώσει τη σωστή του αίτηση και να αφήσει σε ισχύ την παλαιά. Εξηγεί την κατάσταση, σε έντονο ύφος η αλήθεια είναι και απαιτεί αγανακτισμένο, να της εγκαταστήσουν το τηλέφωνο στην κανονισμένη προ μηνός ημερομηνία, αλλά στη σωστή διεύθυνση.
- «Εεε ξέρετε, αυτό θεωρείται νέα αίτηση και πρέπει να κλείσετε εκ νέου ραντεβού ... και το νωρίτερο που βλέπω ότι υπάρχει, είναι σε 25 ημέρες»
Το μικρό κορίτσι, αφού πήρε βαθιές ανάσες και απέφυγε το εγκεφαλικό, αλλά και το έμφραγμα του μυοκαρδίου, εξηγεί στον υπάλληλο, ότι όπως κάθε άνθρωπος προγραμματίζει τη ζωή του, έτσι και το ίδιο είχε κανονίσει, αφού αποκτήσει σταθερό τηλέφωνο, την επόμενη ημέρα να προλάβει μία προσφορά μιας εταιρίας για πακέτο σύνδεσης ADSL, η οποία θα έληγε σε 2 ημέρες.
- «Σας κατανοώ και έχετε δίκιο, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι»
Η ηρωίδα μας, εξαπόλυσε κάτι χριστοπαναγίες και κάτι χαριτωμένα κοσμητικά επίθετα για τον ΟΤΕ και όποιον μπόρεσε να σκεφτεί εκείνη την ώρα που του φαινόταν υπαίτιος και έκλεισε νέο ραντεβού. Στη Ελλάς του 2000, το μικρό κορίτσι κατάφερε να αποκτήσει σταθερό τηλέφωνο τελικά σε 2 μήνες.
Αποφάσισε να γίνει πιο προκλητικό και να επιθυμήσει ADSL στο σπίτι του. Άρχισε λοιπόν να ψάχνει εταιρίες, πακέτα σύνδεσης, προσφορές και κατέληξε στη λύση του 2play soho της forthnet (σταθερό τηλέφωνο στη forthnet με χρονοχρέωση και γρήγορο internet με 25€ το μήνα). Σκέφτηκε ότι πολλά τηλέφωνα σταθερά δεν κάνει, για τα κινητά τηλέφωνα έχει δωρεάν (ή προπληρωμένο καλύτερα) χρόνο ομιλίας στο κινητό, άρα ένα γρήγορο internet και καμιά κλήση από σταθερό, το συνέφεραν με αυτό το πακέτο.
Επιβεβαίωσε ότι έχει πρόσβαση, μέσω της ιστοσελίδας της forthnet και το αποφάσισε.

Βέβαια για να κάνει την αίτηση χρειαζόταν έναν προηγούμενο λογαριασμό του ΟΤΕ στο όνομά της, κάτι που δεν διέθετε, αφού είχε το τηλέφωνο μόνο για 1 εβδομάδα. Υπήρχε η εναλλακτική λύση να πάρει μία βεβαίωση από τον ΟΤΕ, ότι έχει τηλέφωνο στο όνομά του και να λυθεί αυτό το πρόβλημα.
Πήγε λοιπόν στο κατάστημα της Otenet στο Σύνταγμα (τι πιο κεντρικό) και τους εξήγησε χωρίς καμία τύψη και κανένα δισταγμό, ότι θέλει μια βεβαίωση μπλα μπλα, για να βάλει ADSL σε ΑΛΛΗ εταιρία. Λογικά σκεπτόμενο, φαντάζεται ότι η κοπέλα που κάθεται σε έναν υπολογιστή, θα χτυπήσει το νούμερο του τηλεφώνου στο computer, θα εμφανιστούν όλα τα στοιχεία, ως κάτοχος του συγκεκριμένου νούμερου, θα πατήσει το print και θα λήξουν όλα μια χαρά. Με λύπη μαθαίνει ότι αυτό δεν γίνεται (δεν κατανοώ γιατί) και ότι πρέπει να κάνει χειρόγραφη αίτηση, η οποία θα «μελετηθεί» και σε 10 ημέρες θα του αποσταλεί στο σπίτι ταχυδρομικά.
Το μικρό κορίτσι βρίσκεται μπροστά σε ένα παραλογισμό άνευ προηγουμένου και ζει ένα de javou, σε 2 μέρες λήγει και η νέα προσφορά που θέλει να αγοράσει! Αγανακτισμένο και απογοητευμένο για τις συνθήκες στη χώρα του, θυμάται ότι έχει μια γνωστή που δουλεύει σε ένα άλλο κατάστημα της otenet. Πάει για να επιχειρήσει να βρει μια λύση. Με έκπληξη διαπιστώνει ότι όταν έχεις ένα δόντι (και δεν εννοώ τον φαφούτη) όλα λύνονται. Σε 5 λεπτά το κορίτσι είχε ένα χαρτί με το σήμα του ΟΤΕ φαρδύ πλατύ πάνω και με τη βεβαίωση που τόσο επιθυμούσε.
Κατευθύνθηκε λοιπόν, σε ένα μικρό κατάστημα με υπολογιστές κοντά στο σπίτι του (υποστηρίζει και τις μικρές επιχειρήσεις, βλέπετε) για να κάνει την αίτηση στη forthnet. Ο κύριος του μαγαζιού, δεν γνωρίζει το 2play Soho πρόγραμμα που βρήκε το κορίτσι μέσω internet, αλλά μόνο το απλό 2play. Κάθεται λοιπόν η ηρωίδα μας και του εξηγεί αναλυτικά το συγκεκριμένο πακέτο. Ο ίδιος παίρνει τηλέφωνο στη forthnet και επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του κοριτσιού.
Μετά επιβεβαιώνει ότι το νούμερο του τηλεφώνου του κοριτσιού, ανήκει στο δίκτυο της forthnet, λέγοντας ότι και ο ίδιος στο μαγαζί του με 4Mbps τρέχει. Ένας σχολαστικός φίλος του κοριτσιού, που ήταν παρόν, τον αμφισβητεί και τον προτρέπει να δοκιμάσει και άλλα νούμερα τηλεφώνου όπως:
τα οποία μιλάνε για το ιδιόκτητο δίκτυο. Παρόλα αυτά τους καθησυχάζει ότι μπορεί για το νούμερο του κοριτσιού να μην αναφέρει τίποτα παρόμοιο, αλλά όλα είναι εντάξει. Τι στο καλό, αντιπρόσωπος της forthnet είναι κάτι θα ξέρει παραπάνω. Το κορίτσι χαρούμενο συμπληρώνει την αίτηση και έτσι σε 20 ημέρες αναμένει να έχει σταθερή τηλεφωνία και γρήγορο internet στη forthnet! Πέρασαν 20 ημέρες και δεν υπήρχε εξέλιξη. Οπότε κάλεσε το τηλεφωνικό κέντρο της forthnet, να ενημερωθεί για την πορεία της αίτησής της. Της είπαν απλά ότι θα χρειαστούν άλλες 20 ημέρες, γιατί υπάρχει πληθώρα αιτήσεων.
Δεν ικανοποιήθηκε και λογικώς, οπότε ξαναπήρε άλλη ώρα και ημέρα, μήπως κάποιος άλλος τηλεφωνητής τη διαφωτίσει περισσότερο. Αυτό που διαπίστωσε ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ...
- «Γεια σας θέλω να ενημερωθώ για την πορεία της αίτησής μου»
- «Μάλιστα, ποιο είναι το τηλέφωνό σας;»
- «210-28_ _ _ _ _»
- «Εεε δεν φαίνεται να έχει οριστεί κάποια ημερομηνία ακόμα για την περίπτωσή σας»
- «Ουφ .. ξέρετε μου είχανε πει σε 20 ημέρες και έχουν περάσει. Ξέρετε περίπου πόσος καιρός ακόμα μπορεί να χρειαστεί;»
- «Δεν ξέρω αλλά το πολύ 1 μήνας»
Με υποχρέωσες .....
- «Δε μου λέτε, το θέμα έχει κολλήσει στον ΟΤΕ; Δηλαδή στη διακοπή του λογαριασμού μου από τον ΟΤΕ;»
- «Μα δε θα διακοπεί η σύνδεσή σας από τον ΟΤΕ;»
- «Πώς;; Αφού έχω κάνει αίτηση για το 2play Soho που περιλαμβάνει πλήρη απαλλαγή από τα πάγια του ΟΤΕ»
- «Ναι αλλά επειδή δεν ανήκετε στο ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ δίκτυο της forthnet, θα ....»
- «ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ;;;;;;;;;;;;;»
- «Δεν ανήκετε στο ιδιόκτητο δίκτυο της forthnet.»
- «Μα τι είναι αυτά που λέτε. Ο αντιπρόσωπός σας μου είπε ότι ανήκω»
- «Δεν ξέρω γιατί σας το είπε αυτό, αλλά είμαι σίγουρος 100% ότι δεν ανήκετε»
- «Ξέρετε το είχα αμφισβητήσει κι εγώ, αλλά με καθησύχασε»
- «Δεν καταλαβαίνω γιατί σας το είπε αυτό»
- «Πφφφ ... οπότε τώρα τι πρόγραμμα θα έχω;»
- «Πάγια στον ΟΤΕ, πάγια και χρονοχρεώση για σταθερή τηλεφωνία στη forthnet και adsl στο 1Mbps πλέον από τη forthnet»
- «Δεν είναι δυνατό ...... ούτε τον Κόκκαλη δεν συμφέρει αυτό»
- «Το καταλαβαίνω»
- «Δεν το πιστεύω αυτό που μου συμβαίνει.... Πώς μπορώ να τη ακυρώσω σας παρακαλώ;»
- «Με FAX στο ...» Κτλ κτλ .... .
Όπως καταλαβαίνετε, το μικρό μας κορίτσι, έπεσε θύμα αντιεπαγγελματισμού και ασχετοσύνης, ενός ιδιοκτήτη μικρού καταστήματος υπολογιστών (που επέλεξε να υποστηρίξει έναντι κάποιου κολοσσού). Απογοητεύτηκε πολύ, ακύρωσε με ένα οξύ, αυστηρό και καυστικό fax την αίτηση και πλέον δεν έχει το κουράγιο ούτε να ξαναψάχνει για να κάνει αίτηση, ούτε την υπομονή να περιμένει 1 μήνα ακόμα, για να αποκτήσει το ADSL.
Συμπέρασμα, στην Ελλάδα είναι πολυτέλεια η απόκτηση οποιασδήποτε παροχής σύγχρονου πολιτισμού, όταν αλλού αυτό εννοείται ότι διατίθεται δωρεάν. Αλλά θα μου πείτε σε κάποιες τριτοκοσμικές χώρες δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα, παραπονιέσαι που δυσκολεύεσαι να αποκτήσεις γρήγορο internet;
End of story!!

Δε πήγα στο μαγαζί με τους υπολογιστές να του πω τίποτα, μιας και δεν είχε νόημα να τον βρίσω και να τσακωθώ. Αλλά όποτε περνάω από έξω, φαντασιώνομαι ότι κόβω το τιμόνι και μπουκάρω με το starletάκι μου μέσα στη βιτρίνα και του τα κάνω όλα λίμπα!

Το 1ο μου post το ανέβασα σε ένα internet café, το 90% των υπολοίπων από τη δουλειά μου, όπου τρέχουμε με ταχύτητες χελώνας και τα υπόλοιπα από το σπίτι μου τον τελευταίο μήνα μπαίνοντας στο internet με κάρτες των 10€ και τέτοια!!
Απελπίστηκα ..... Βαρέθηκα .....

18 σχόλια:

.liketobite είπε...

Welcome to the club! Για την ενημέρωσή σου ρίξε αν θες μια ματιά στο http://liketobite.blogspot.com/2007/05/vivodi.html και στο http://liketobite.blogspot.com/2007/05/liketobite-vs-vivodi-1-0.html

Απ'ότι κατάλαβες είμαι ομοιοπαθής αλλά δεν τους άφησα έτσι.

καλημέρα

Γκρινιάρης είπε...

Απίστευτη και εντελώς αδικαιολόγητη η ταλαιπωρία. Σκέφτομαι να ανεβάσω post τη ΔΕΝ τράβηξα για να έχω τις αντίστοιχες υπηρεσίας σε μια μη τριτοκοσμική χώρα όπως η Αγγλία.

Πρέπει να ντρέπονται κι αυτοί κι εμείς που τους πληρώνουμε!

Περαστικός είπε...

Μα, και η Ελλάδα τριτοκοσμική χώρα είναι, δεν το έχεις πάρει απόφαση; Προσωπικά, λαμβάνω πάντα τις αποφάσεις με γνώμονα το τι μπορεί να πάει στραβά, έτσι, προτιμώ πάντα τις πιο απλές και βασικές λύσεις - adsl 768 kb, αποφυγή σύνθετων πακέτων, καινούριων υπηρεσιών κλ.π. ας τα λουστούν πρώτα οι άλλοι :).

seaina είπε...

-->liketobite
Καλώς ήρθες στο πλοίο και στην ταλαιπωρία της επικοινωνίας.

-->γκρινιάρης
:-( Κατάλαβες κι εσύ και όλοι όσοι με ρωτάνε, πότε επιτέλους θα βάλω adsl, τι έχω τραβήξει 3-4 μήνες τώρα;
Πραγματικά ξέσπασα σε κλάμματα όταν συνηδειτοποίησα πόση ταλαιπωρία τράβηξα, δίχως αποτέλεσμα τελικά.

seaina είπε...

-->περαστικός
Δίκιο έχεις περαστικέ μου .. είπα κι εγώ να επιθυμήσω σταθερό τηλέφωνο σε άλλη εταιρία από τον ΟΤΕ, μήπως και είναι καλύτερα τα πράγματα .. αλλά δυστυχώς δημόσιο και ιδιωτικός τομέας, υπό το ελληνικό πρίσμα είναι όλα τα ίδια σ***ά!!
Συγγνώμη για τον τόνο, αλλά πραγματικά έχω χαλαστεί ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!

Ανώνυμος είπε...

Όλοι μας έχουμε και μια αστεία ιστορία να διηγηθούμε για το τι μας συνέβη μέχρι να μπούμε στον κόσμο της ευρυζωνικότητας (ορισμένοι μάλιστα και για μετά). Μη μασάς, τα αγαθά κόποις κτώνται.

seaina είπε...

-->pedigree
Προσπαθώ .. να μη μασάω ..

Γκρινιάρης είπε...

Μωρέ ναι, τα αγαθά κόποις κτώνται.

Αλλά το γαμώτο είναι γιατί και τα αυτονόητα που πληρώνουμε για να τα αποκτήσουμε, και δε μας τα χαρίζουν, γιατί κι αυτά κόποις κτώνται;

seaina είπε...

-->γκρινιάρης
Έλα ντε .. για τα πάντα πρέπει να παλεύουμε;;
Για τα πραγματικά δύσκολα τι θα πρέπει να κάνουμε δηλαδή;

Σοφία είπε...

Τα περιστατικά αυτά συμβαίνουν γιατί ο Έλληνας κοιτάει να χαζέψει όταν είναι στη δουλειά, και όχι να στρώσει κώλο. Είναι παρατράγουδο της νοοτροπίας του "ψάχνω μια θεσούλα να βολευτώ" που όπως διαπίστωσες δεν συναντάται μόνο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα. Ειδικά στον τομέα των υπηρεσιών, οι Έλληνες επιχειρηματίες και υπάλληλοι έχουν τον πελάτη γραμμένο στα παλαιά τους υποδήματα. Εκτός αν σε γνωρίζουν προσωπικά ή είσαι φίλος φίλου, οπότε σκίζονται για χάρη σου.
Τεσπά... εγώ θα πήγαινα στο μαγαζί με τους υπολογιστές και θα έκανα παράπονα. Αν είναι έστω και ελάχιστα σοβαροί, θα λάβουν το παράπονο υπ'όψην τους και τουλάχιστον θα γλιτώσει κάποιος άλλος την ταλαιπωρία.

Ανώνυμος είπε...

Μην στενοχωριέσαι Seaina! Όταν αποκτήσεις την ADSL σύνδεση,
που σου εύχομαι να γίνει σύντομα παρεπιπτόντως:)), πιστεύω ότι θα αποζημιωθείς,
όσο το δυνατόν βέβαια, για την όλη ταλαιπωρία!
Φιλάκια...

seaina είπε...

-->σοφία
Έχεις δίκιο Σοφάκι!
Στο μαγαζί δεν πάω, γιατί θα χαλαστώ και δεν θα βγάλω και άκρη!
Άσε που δεν θέλω να δω και τα μούτρα του πάλι!

-->traveller
Ευχαριστώ ταξιδευτή μου! Μακάρι! Πρέπει να βρω εκ νέου το κουράγιο πάλι!

ONOMATODOSIA είπε...

αααχ! ειμαστε λιγο πισω στα ιντερνετικα...
για να δω κι εγω απ τον αυγουστο και περα τι ψαρια θα πιασω.

seaina είπε...

-->onomatodosia
Ααα μόνο πίσω, καραπίσω!!
Καλά κουράγια από τον Αύγουστο!!!

Unknown είπε...

Καλησπέρα

Χαράς το κουράγιο σου

Με τέτοιο κουράγιο αξίζουν
όλοι οι κόποι

Καλό σου βράδυ

seaina είπε...

-->sailor
Αξίζουν άραγε;;

B είπε...

Λυπαμαι για τη ταλαιπωρια σου. Θα μπορουσες να ειχες αποφυγει ολη αυτη τη ταλαιπωρία εαν ειχες ζητησει απο καποιο παροχο να σου φερει απευθειας τηλεφωνικη γραμμη (tellas πχ) χωρις να μπεις στη διαδικασία αιτησης νεας γραμμης απο τον ΟΤΕ.

Τωρα οσο αφορα το κομματι της forthnet, δεν πολυκαταλαβα πως σε εβαλαν μέσω ΟΤΕ και δεν σε περασαν απευθειας στο ιδιόκτητο δικτυο τους.

seaina είπε...

-->brokenlink
Συμφωνώ απόλυτα, απλά όταν έκανα την αίτηση στον ΟΤΕ δεν είχα σκεφτεί να αποκτήσω και σταθερή τηλεφωνία σε άλλο πάροχο.
Για το άλλο θέμα, απλά το σπίτι μου δεν ανήκει στο ιδιόκτητο δίκτυο της forthnet, όπως νόμιζε ο τύπος από το μαγαζί όπου έκανα την αίτηση
Καλώς ήρθες!!