Τρίτη 24 Ιουλίου 2007

Η πρώτη κάθοδος των .. Ρώσων!

Στα 13 μου, σαν φυσιολογικά αναπτυσσόμενο κορίτσι ήρθαν και σε μένα για πρώτη φορά «Οι Ρώσοι» ή πιο επιστημονικά η έμμηνος ρύση, .. η περίοδος ντε.
Θυμάμαι πολύ καλά εκείνη την ημέρα. Ήταν καθημερινή και είχα σχολείο. Ξύπνησα με κάτι φοβερούς πονόκοιλους και σκέφτηκα ότι θα φταίει η πολλή Coca-Cola που ήπια το προηγούμενο βράδυ. Πήγα στην τουαλέτα να απαλλαγώ από αυτό το φριχτό ποτό και ανακάλυψα την Αμερική .. ή καλύτερα τη Ρωσία στο εσώρουχό μου.
Η πρώτη σκέψη ήταν ότι η Coca Cola είχε τρυπήσει το στομάχι μου (όπως μας απειλούσε χρόνια η μητέρα μου) και η απειλή της βγήκε αληθινή .. έχανα αίμα .. η γκαντέμω!!
Η μητέρα μου πήγαινε πολύ πρωί στη δουλειά, οπότε ήμουν στο σπίτι με τον πατέρα μου και την αδερφή μου. Φώναξα τον μπαμπά και του έδειξα τη .. Ρωσία. Μέσα σε κλαυθμούς και οδυρμούς του έλεγα:
- «Συγγνώμη, δεν θα το ξανακάνω, δεν θα ξαναπιώ Coca-Cola».
Εμβρόντητη τότε είδα τον πατέρα μου να με παρατά και να πηγαίνει στο τηλέφωνο. Εκεί που σκέφτηκα ότι πάει να κανονίσει τα της υιοθεσίας μου, τον ακούω να μιλάει με τη μητέρα μου.
Με φωνάζει στο τηλέφωνο όπου έκπληκτη αντί να ακούσω τα εξ αμάξης ακούω μια μελιστάλαχτη φωνούλα να μου λέει:
- «Αγάπη μου, μην ανησυχείς, μεγάλωσες, έγινες γυναίκα. Σου ήρθε περίοδος χαρά μου. Θα σου πει ο μπαμπάς τι θα κάνεις»
Τι έγινα;;; Τι ήμουν δηλαδή πριν, αγόρι;;;
Με αρπάζει ο μπαμπάς και μου λέει:
- «Μπες να κάνεις ένα μπάνιο και μετά θα φορέσεις .. θα φορέσεις .. εεε, πού τα έχει βάλει αυτή η μάνα σου .. αα αυτά. Ή αυτά;; Εε τέλοσπάντων πάρε ένα τέτοιο.»
Μου δίνει λοιπόν μια σερβιέτα (τότε δεν ήξερα πώς λέγεται) και μου δείχνει πώς τη χρησιμοποιούν. Όχι ότι ήξερε, απλά από εμένα καλύτερα τα κατάφερε με τα αυτοκόλλητα, τα περισσευούμενα κομμάτια (αργότερα έμαθα ότι τα λένε φτερά). Τέλος πάντων τα κατάφερα κάπως, με χαπάκωσε και με ένα παυσίπονο και με έστειλε σχολείο.
Εκείνη την ημέρα πήγαινα τοίχο τοίχο στο σχολείο. Αισθανόμουν σα χεσμένη και ότι από το παντελόνι μου φαίνονταν όλα. Ξεχείλωσα τη μπλούζα μου από το τράβα τράβα. Ήταν μια πολύ αγχωτική ημέρα στο σχολείο, να φανταστείτε αναγκάστηκα (απουσιολόγος πράμα) να πω πως δε ήξερα να λύσω άσκηση για να μη σηκωθώ στον πίνακα! χα χα!

Στο μεταξύ μοιράστηκα το μυστικό μου με τις φίλες μου, οι οποίες, άλλες είχαν ήδη αυτή την εμπειρία και όλο κάτι είχαν να μου πουν, ενώ άλλες όχι και αισθανόντουσαν μειονεκτικά πλέον. Μία φίλη μου-γυναίκα προ μηνών και αυτή, μου είπε πως για να έχω γλυκιά περίοδο και να μην πονάω από εδώ και πέρα, πρέπει η μαμά μου να μου δώσει μια σφαλιάρα. !!!!
- "Ααα δε θέλω" της είπα ".. δε φτάνει που πονάει η κοιλιά μου θα με πονάει και το μάγουλό μου;;"
Όταν γύρισα στο σπίτι το μεσημέρι είδα τη μητέρα μου να με περιμένει. Είχε πάρει και άδεια και με περίμενε με ανοιχτές αγκάλες. Έτσι όπως έτρεξε προς εμένα με ανοιχτά τα χέρια, σκέφτηκα αυτό που μου είχε είπε η φίλη μου, και κοκκάλωσα. Βρε λες;; Αλλά η μητέρα μου αντιθέτως, αντί για σφαλιάρα μου έδωσε μια .... τούρτα. Όχι δεν μου την έφερε στο κεφάλι, απλά είχε αγοράσει μια τούρτα για να γιορτάσουμε το γεγονός που η Seaina έγινε γυναίκα.
Βρε ωραία ήταν τελικά ... :)
Μετά το μεσημεριανό φαγητό, η μητέρα ήρθε στο δωμάτιό μου και ξάπλωσε μαζί μου στο κρεβάτι μου. Ήθελε να μιλήσουμε μητέρα προς κόρη.
- «Γκχμ γκχμ ... εε Seaina, αγάπη μου, θέλω να σου μιλήσω. Αυτό που σου συνέβη, συμβαίνει σε όλα τα κοριτσάκια όταν μεγαλώνουν. Τώρα πια δεν είσαι κοριτσάκι, είσαι γυναίκα ...»
Η αλήθεια είναι την άκουγα με προσοχή και δεν μιλούσα. Αυτή ερχόταν σε δύσκολη θέση και μιλούσε διστακτικά. Αισθανόταν αμήχανα να μιλήσει για sex σε ένα 13χρονο κοριτσάκι, από την άλλη αισθανόταν και υποχρεωμένη να το κάνει.
- « ... και μπορείς να γίνεις και μανούλα ..
»
Μούγκα εγώ .. αλλά σκεφτόμουν ότι λέει βλακείες επειδή εγώ ήμουν ήδη μανούλα, είχα τόσες κόρες, τη barbie, τη bibi-bo (καλέ τη θυμάστε;;) και τόσες άλλες.
- « ... δηλαδή για να σου δώσω να καταλάβεις, με όποιο αγόρι κοιμηθείς από εδώ και πέρα, μπορεί να κάνεις μωράκι!!!!»
Ντόιννννν....
Περιττό να σας πω, πως τον πρώτο καιρό απέφευγα να κοιμηθώ δίπλα στα ξαδέρφια μου, στον παππού ακόμα και δίπλα στον μπαμπά μου. Χα χα χα !!
Αχχ αυτοί οι γονείς!!

18 σχόλια:

armiagr είπε...

Χα χα!Καπως ετσι ηρθαν τα πραγματα και για μενα στα 13 με τη διαφορα οτι η μητερα μου δε μου αγορασε τουρτα(μαλλον πρεπει να της κανω παραπονα συντομα γι αυτο,αν και λιγο αργα μετα απ ολα αυτα τα χρονια)lol
Οσο για τη σφαλιαρα,η γιαγια μου προσπαθουσε μια εβδομαδα να πεισει τη μητερα μου να το κανει,αλλα εκεινη(για καλη μου τυχη)το αρνιοταν.

seaina είπε...

--> armia
Εεμ βέβαια είναι αργά .. Χα χα!
Είδες που η σφαλιάρα είναι περισσότερο γνωστή από ό,τι περίμενα;; Τελικά τη γλιτώσαμε και οι 2 μας .. χι χι!

jul είπε...

χαχαχαχα Σφαλιάρα!!!! Αυτό πρώτη φορά το ακούω...πω πω και εγώ πρωι πρωι το ειχα πάθει και ούρλιαζα όταν είδα το αίμα....γιατί δεν περιμενα να αδιαθετούσα τόσο νωρίς!!!!!!!Ακόμα θυμάμαι στο σουπερ μάρκετ πόση ώρα έκανα να διαλέξω τι σερβιέτες θα αγόραζα!!!!!

run Stella, run είπε...

τι μου θυμισες τωρα!

και εγω καπου στα 13 θα ημουν, καλοκαιρι και ξυπνησα το βραδυ και πηγαινοντας στην τουαλετα και ανακαλυπτοντας τη "ζημια" στο εσωρουχο, νομιζα οτι δεν εβλεπα καλα απο την κουραση και αλλαξα και συνεχισα τον υπνο..

αφου συνεχιστηκε αυτο κανα 2-3 φορες ακομα , τοτε μου εκοψε (σε συνδυασμο με διαφημιση απο την τηλεοραση) το τι συνεβαινε :)

Σοφία είπε...

Καλά, εγώ σε τι οικογένεια μεγάλωσα; Ούτε για τη σφαλιάρα είχα ακούσει, ούτε τρόμαξα όταν είδα αίμα, οι σερβιέτες ήξερα ακριβώς τι είναι και πώς τις χρησιμοποιούμε, τα περί αναπαραγωγής τους είδους επίσης τα ήξερα... Γενικώς το μόνο που θυμάμαι από εκείνη τη μέρα ήταν ένα "αααα, περίοδος" και την μητέρα μου να μου δείχνει σε ποιό ντουλάπι να βρω σερβιέτες.

Α, και τον αδερφό μου να ρωτάει τι έγινε, και να του λέω, "τίποτα, μου ήρθε περίοδος, όπως της μαμάς".

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

τι τραβάτε κι εσείς τα θηλυκά!

seaina είπε...

--> jul
Ναι τη σφαλιάρα άλλες την ξέρουνε, άλλες όχι!
Εγώ πάλι σε πρώτη φάση βολευόμουν με της μαμάς .. αυτή επέλεγε!
Χαχα!

--> Η χρυσόσκονη του ψαρά
Χα χα .. νόμιζες ότι δεν έβλεπες καλά;; Απίστευτο!!

--> σοφία
Εεε Σοφάκι ήσουν φαίνεται εξελιγμένο παιδί!!
Πάντως κάτι που δεν αποκάλυψα στην ιστορία είναι ότι κι εγώ ήξερα κάτι πράγματα από πριν (κυρίως περί αναπαραγωγής) αλλά δεν τα είχα αποσαφηνίσει ακόμα .. :)

--> σπύρος σεραφείμ
Είδες;; Είδες;;

Γκρινιάρης είπε...

Ουφ, χαζομάρα, δεν έχω να πω πολλά σ'αυτό το post! Φτουυ! :)

Για τη σφαλιάρα πρώτη φορά το ακούω πάντως.

Δεκατρία, ε; Τι αθώες ηλικίες... Τα σκέφτεσαι και γελάς!

seaina είπε...

--> γκρινιάρης
Περίεργο .. εσύ και να μην έχεις να πεις τίποτα;;
Με απογοητεύεις .. όλο και κάτι περίμενα!
Χι Χι!

Zarathustra είπε...

:-) :-)
Ειλικρινά είσαι απόλαυση...είναι το πρώτο ποστ της ημέρας που διαβάζω, και με έκανες και γέλασα όπως και άλλες φορές στο παρελθόν...πως να το κάνουμε...όταν ειδικά πετάς αυτά σου τα ντοιν... και κάποιες εκφράσεις του προσώπου όταν τις ερμηνεύεις με λέξεις και τους δίνεις υπόσταση...είσαι θαύμα θαύμα σου λεω...άκου εκεί είχες γίνει ήδη μανούλα με τις κούκλες σου...πολύ πλάκα ρε...πάντως οι Ρώσοι μου δημιουργούν ακόμη πρόβλημα και τώρα στα γεράματα...ας είναι καλά τα yasmin και τα naprosyn...κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της και τα παρελκόμενα της δυσμηνόρροιας της οφείλει να τα αναγνωρίσει....χαχαχα
καλημέρα φιλενάδα

Πίκος Απίκος είπε...

Λοιπόν δε νομίζω ότι κανένα άλλο άτομο θα μπορούσε να γράψει ιστορία με τέτοιο θέμα και να με κάνει να το διασκεδάσω. Ειλικρινά δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο κοπλιμέντο από αυτό:)

Νομίζω ότι το αντίστοιχο στα αγόρια (ξέρετε τώρα όταν ο μικρός "Πίκολο" στα νότια μέρη έχει όρεξη να εξερευνήσει τα πέριξ χα,χα,χα) έχει εξίσου πλάκα πάντως:)

Καλή σου μέρα καπετάνισσα!

seaina είπε...

--> zarathustra
Ειλικρινά μου φτιάξατε τη μέρα εσύ και ο Πίκος .. τόσο καλά λόγια;; Με συγκινείτε βρε σκατόπαιδα! Χαχα!
Χαίρομαι πολύ πάντως που γέλασες πολύ! Καλημέρα και σε σένα!

--> πίκος απίκος
Όπως προείπα με χαροποίησες ιδιαίτερα Πίκο μου .. και ευχαριστώ πάρα πολύ για το κοπλιμέντο σου!
Τώρα για τις ανησυχίες του "Πίκολο" δεν μπορώ να γράψω αφού δεν έχω ιδία πείρα..
Να περιμένω κάτι από εσένα;;;
;-) Καλημέρες!!!!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Επειδή εσείς οι γυναίκες όταν μιλάτε για την περιόδο σας λέτε, λίγο πολύ, τα ίδια πάντα πράγματα (όπως κάνουν οι άντρες με το στρατό) θα ήταν, νομίζω, πιο ενδιαφέρον αν οι άντρες περιγράφαμε τις εμπειρίες μας με την περίοδο των γυναικών μας!
Προσωπικά, τι να πρωτοθυμηθώ...
Μια κοπέλα που είχα κάποτε, επειδή όταν έρχονταν η περίοδός της την κατελάμβανε φοβερή σεξομανία, μου τηλεφωνούσε αμέσως και μου έλεγε "ήρθε η φίλη σου"!
Θυμάμαι όμως και μια άλλη που είχε τόσο αφόρητους πόνους που την πήγαινα στο νοσοκομείο για παυσίπονη ένεση! κλπ κλπ

seaina είπε...

--> ασκαρδαμυκτί
Χαίρομαι που ένα post μου λίγο πολύ από τα ίδια σου έδωσε την αφορμή να μοιραστείς μαζί μας προσωπικές σου εμπειρίες.
Πάντως και οι 2 διαφορετικές αντιδράσεις των πρώην φίλενάδων σου, δείχνουν το πόσο επηρεάζουν τα σκαμπανευάσματα των ορμονών τη διάθεση των γυναικών ..

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Καλομελέτησες και έρχονται οι Ρώσοι!
Τα ρωσικά πυροσβεστικά εννοώ...

seaina είπε...

--> ασκαρδαμυκτί
Είδες είδες;;
Καλή εβδομάδα!

lo-li είπε...

(μπαίνω λίγο καθυστερημένα στο δωμάτιο επικοινωνίας, κατακόκκινη από ντροπή να πω κι εγώ τίποτα..)

χαχαχαχαχαχαχαχα τέλειο!

Κι εγώ κάπου κει πρέπει να ήμουν...καλοκαίρι 12-13 κι είχα κάτι νεύρα μα ΚΑΤΙ ΝΕΥΡΑ που δε φαντάζεσαι! Ήθελα ν' ανοίξει η γη και γκλουπ! να με καταπιει..

Γι' αυτό η Ρωσίδα φίλη μου(έτσι τη λέω εγώ και τη βρίζουμε όλες μαζί σαν να είναι κανονικό πρόσωπο!) μ' εκδικήθηκε και κάθε φορά που έρχεται με πλακώνει στο ξύλο για 1-2 μέρες:-(
Αλλά οκ τη χαπακώνω μ αυτά που λέει η zarathustra από πάνω και άλλα και μαστουρώνει η μ@@@@@@@!

seaina είπε...

--> lo-li
Χε χε ..
Εμένε η ρωσίδα με τρελαίνει την πρώτη ημέρα, μετά με αγνοεί επιδεικτικά και το ίδιο κάνω κι εγώ!!
Καλή σου εβδομάδα κοριτσάρα!!