Κυριακή 15 Ιουλίου 2007

Σήμερα ΓΕΛΛΑΣ .. με την καρδιά σου!

Ααχχχχχχ διακοπές .. και όπως λέει ένα λαϊκό άσμα .. "Mmmm summer in Greece ... like here nowhere", αλλά για τις διακοπές μου στην Κεφαλλονιά θα σας μιλήσω άλλη στιγμή.
Τώρα προέχει ο χαμός που έγινε όσο έλειπα. Εβδομάδα που βρήκα να λείψω κι εγώ! Με περιορισμένη δυνατότητα πρόσβασης σε διαδίκτυο, καταλαβαίνετε ότι δεν μπορούσα να σας πω και πάρα πολλά. Τώρα όμως που γύρισα ... τρέμετε!!! Χαχαχαχα!! Μη με παρεξηγείτε είναι το αντηλιακό ακόμα που μυρίζει το σώμα μου και με ταξιδεύει.
Anyway, η "Γελλάς", της οποία την επικείμενη ύπαρξη γνωρίζω εδώ και μήνες (και δεν την πήρα χαμπάρι τώρα, αγαπητέ/ή ανώνυμο), είναι μια εβδομαδιαία και συγκεκριμένα κυριακάτικη έντυπη εφημερίδα (κυκλοφορεί στα περίπτερα), σατυρικού περιεχομένου (κάτι σαν το "Ποντίκι" αν θυμάστε). Το χαρακτηριστικό της γνώριμα είναι ότι γράφουν κυρίως BLOGGERS οι οποίοι γράφουν με χιούμορ .. αυτό προς απάντηση κάποιων που θα ήθελαν ίσως να γράψουν, αλλά γράφουν με .. πιο σοβαρό τρόπο. Από ότι κατάλαβα, επιλέχτηκαν bloggers ακριβώς επειδή γράφουν με χιουμοριστικό τρόπο .. δεν έχει να κάνει με την ποιότητα των γραφομένων, αλλά με τον τρόπο τους :-)
Αποτελείται από 40 σελίδες, οι 20 πρώτες περιέχουν θέματα επικαιρότητας και οι επόμενες πιο ανάλαφρα θέματα, τηλεόραση, κινηματογράφος, αθλητικά κτλ, τα οποία ΠΑΝΤΑ παρουσιάζονται με χιούμορ και με δόσεις υπερβολής για χάρη της σάτυρας. Ένα άλλο διαφορετικό που έχει είναι ότι τα κείμενα θυμίζουν posts από blogs, δηλαδή πέρα από τα κείμενα έχουν και σχόλια από τους υπόλοιπους που γράφουν στην εφημερίδα. Τέλος στην εφημερίδα γράφουν persones και όχι αναγνωρίσιμα άτομα, δηλαδή χαρακτήρες, οπότε οι bloggers που γράφουν δεν είναι αναγνωρίσιμοι :-)
Αυτά, ελπίζω να βοήθησα, μιας και το τηλεοπτικό σποτάκι και η όλη ενημέρωση δεν είναι και πολύ κατατοπιστικά!!
Αααα link της εφημερίδας δεν υπάρχει ακόμα και δεν ξέρω πώς θα τη διαβάσετε εσείς στα ξένα .. αν μάθω κάτι θα σας πω ...
Ένα θετικό που σκέφτομαι τώρα είναι ότι ίσως η συγκεκριμένη εφημερίδα δεν χρησιμοποιεί την κλασσική ξύλινη γλώσσα των υπολοίπων και το σημαντικότερο ότι δεν είναι .. κατευθυνόμενη από ρεύματα ;-)

5 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Καλουτσικα τα κειμενα...αλλα σαν εντυπο θελει πολυ μεγαλυτερη οργανωση στη θεματολογια και ειδικα αν γραφεται απο bloggers...

Fibi είπε...

Εμένα μου άρεσαν οι τελευταίες σελίδες, αναγνώρισα κάποιους αγαπημένους μου και χάρηκα για την συμβολή τους :)

καλημέρες

Σοφία είπε...

Εγώ επιφυλάσσομαι για όταν έρθω Ελλάδα και την δω ιδίοις όμμασι. Πιστεύω να συνεχίσει να βγαίνει για λίγο καιρό ακόμα ;-)

Περιμένουμε και ποστ από την Κεφαλονιά. Μην μας ξεχάσεις!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν την έχω διαβάσει ακόμη, αλλά γέλασα ήδη με το θάψιμο που έφαγε:

http://tinyurl.com/28rb46

seaina είπε...

--> πρέζα tv
Θα συμφωνήσω ότι το επίπεδο πρέπει να είναι υψηλό!

--> fibi
:) Καλή σου ημέρα!!

--> σοφία
Μακάρι να τη δεις και να μας πεις την άποψή σου!!
Όσο για Κεφαλλονιά, θα πω θα πω και θα δείξω!!:-)

--> blogger
Από τη μία δεν την έχεις διαβάσει, από την άλλη γέλασες με το κράξιμο ... χμμμ μάλλον δείχνει εμπάθεια αυτό και προκατάληψη.