Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2007

Seaina don’t live here anymore…

Μου εζητήθει να δημοσιεύσω την ακόλουθη ιστορία για την εξιστόριση της όλης εμπειρίας της μετακόμισής μου, όπως αυτή βιώθηκε και αποτυπώθηκε από ένα καλό φίλο και .. καλό κουβαλητή!
Προφανώς και δεν το αρνήθηκα και την παραθέτω ατόφια ακολούθως!
Παρόλα αυτά, θα σχολιάζω με άλλο χρώμα όπου κατ'εμέ κρίνεται απαραίτητο!

Seaina don’t live here anymore…

Και για να μην πάει ο νους σας στο κακό σπεύδω να διευκρινίσω ότι απλά το αγαπητό Seanaki μετακόμισε. Και όπως όλα τα σημαντικά πράγματα στη ζωή της έτσι και αυτό έγινε με θόρυβο. (Ναι είμαι λίγο "ηχηρή παρουσία το παραδέχομαι). Το Σάββατο που μας πέρασε ολοκληρώθηκε (ελπίζω) η μετακόμιση κλείνοντας έτσι τον πρώτο κύκλο της υπερ-επιτυχημένης κωμωδίας "Seaina η Άσημη" (Όχι και άσημη..) που παιζόταν επί εικοσιτόσα συναπτά έτη με πρωταγωνίστρια την καπετάνισσα. Τα επεισόδια του νέου κύκλου που θα μετονομαστεί σε "Seaina η Διάσημη" δεν έχουν ακόμη αρχίσει να προβάλλονται και ούτε έχουν χαρακτηριστεί ως είδος. Θα είναι κωμωδία, δράμα, κοινωνικό ή θρίλερ; Θα δείξει. (Μα φυσικά κωμικοτραγική παραγωγή!)

Ας επιστρέψουμε όμως στη μετακόμιση. Για το προηγούμενο Σάββατο η Seaina είχε καλέσει γενική σύναξη καμουφλαρισμένη φυσικά πίσω από την ναζιάρικη πρόσκληση «Αν μπορείτε, ελάτε όποτε θέλετε». (Άντε μη σου πω τίποτα, που θα αμφισβητήσεις το αυθόρμητου του .. ναζιού μου! Χα χα!). Βέβαια μετά ακολούθησε ένα αυταρχικό τηλεφώνημα «Η μετακόμιση θα αρχίσει στις 10:00» και μετά ένα μήνυμα-διάγγελμα μέσω τρίτων «Εννέα αύριο το πρωί να είστε εδώ». (Τι να κάνω, το φορτηγό έπρεπε να τελειώσει μέχρι το μεσημέρι!!)

Φυσικά ως γνήσιοι φίλοι της δεν εμφανιστήκαμε παρά μόνο μετά τις 10:30. (Συγχαρητήρια!! Τότε που όλα σχεδόν είχαν μαζευτεί!) Όταν τελικά φτάσαμε στο παλιό σπίτι-δωμάτιο της Seainas, και αφού συνήλθαμε από το δέος των τριών οροφοδιαμερισμάτων των 1500 τετραγωνικών, από τα οποία το ρετιρέ της ανήκει (ναι το Seanaki είναι ματσώ), (Τι τα θες, το χρήμα δεν κάνει την ευτυχία!) ενσωματωθήκαμε κι εμείς στην καλολαδωμένη μηχανή μετακόμισης που είχε στήσει το Seanaki για όλους εμάς τους αγαπημένους της φίλους. Η ίδια η καπετάνισσα, προφανώς για να μας περάσει την ιδέα ότι είχε κουραστεί ήδη πολύ εμφανίστηκε αμακιγιάριστη και με ανεκδιήγητο συνολάκι-πω-πω-κι-άλλη-τρύπα-στη-ζακέτα-της-Γιαγιάς. ("για να μας περάσει την ιδέα.." .. τι να σου πω, μόνο εγώ ξέρω πόση δουλειά έχω πατήσει αυτές τις ημέρες, έχω ρέψει πια! Ααα και επίσης όταν κάνουμε "βρώμικες" δουλειές δεν φοράμε το Gucci φόρεμα, αλλά μια φόρμα, βρώμική ίσως, αλλα ΌΧΙ και τρύπια!!) Με τα πολλά (τα πάρα πολλά για την ακρίβεια) μαζέψαμε όλα τα συμπράγκαλα και ξεκινήσαμε για το καινούργιο σπίτι.

Τρίτος όροφος – ρετιρέ και ασανσέρ που βία χωρούσε το Νίκος Ρίζος στο ύψος. Αυτή η πρόταση περιγράφει πλήρως το δεύτερο σκέλος της μετακόμισης. Καναπέδες, βιβλιοθήκες και ντουλάπες μεταφέρθηκαν σκαλί σκαλί. (Άχου τα μωρέ, ξεκολλωθήκανε πραγματικά!) Η όλη διαδικασία φυσικά είχε και τους παρατηρητές της. Ένας γεράκος θεώρησε ότι ήταν η κατάλληλη ώρα να μεταφέρει και αυτός δύο τενεκέδες λάδι, που από τον τρόπο που τους κρατούσε κατάλαβα ότι ήταν άδειοι. Πριν προλάβω λοιπόν να τον συλλυπηθώ για τη νέα του γειτόνισσα (Άει..) αλλά και προκαταβολικά για το αναπόφευκτο μακρύ ταξίδι που θα κάνει σύντομα λόγω του προχωρημένου της ηλικίας (δεν ντρέπεσαι..) άρχισε να με ρωτά «Το ασανσέρ θα το χρησιμοποιήσετε;» και «Έχετε να μεταφέρετε πολλά ακόμη;». Ορκίζομαι σε ότι έχω ιερό ο γέρος αυτός με κορόιδευε, αλλά είπα από σεβασμό και μόνο να μη γίνω εγώ αυτός που θα του δώσει το εισιτήριο για το ταξίδι που λέγαμε.

Αλλά και η ίδια η καπετάνισσα έπαιζε ρόλο παρατηρητή. (Excuse me!!??) «Η ντουλάπα στην κρεβατοκάμαρα» «Οι καναπέδες στο σαλόνι» και «ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ» ήταν μερικά από τα παραγγέλματά της. (Συγγνώμη να μη πω πού θα μπουν τα έπιπλα; Στη μέση να τα αφήναμε όλα;) Η εντολές αυτές ηχούσαν στα αυτιά μας ως μελωδίες, ειδικότερα καθώς γίνονταν την ώρα που εμείς ήμασταν φορτωμένοι με τον καναπέ της που apropo έκρυβε στα σωθικά του λίγη από την προίκα της. «Μα καλά ρε Seaina δεν μπορούσες να τον αδειάσεις πριν;» «Τι καλέ, αυτά; Αυτά είναι ελαφριά σαν πούπουλο».(Αφού ελαφριά ήταν)

Αφού ολοκληρώσαμε πλήρως τη μεταφορά μείναμε να κοιτάμε αποσβολωμένοι το αποτέλεσμα που μας είχε διαφύγει όση ώρα μεταφέραμε μεμονωμένα τα διάφορα σκατολοΐδια. Έπιπλα από διάφορες στυλιστικές περιόδους με έμφαση δυστυχώς στη δεκαετία ‘80-΄90 (Είδες πόσο ματσώ είμαι; Από εδώ κι από εκεί μαζεύω αταίριαστα κομμάτια επίπλων..τι να κάνω .. για μια πρώτη φάση θα είναι) είχαν μετατρέψει το οίκημα σε πλατό από σειρά του Δαλιανίδη. Το μόνο που έλειπε από το συγκεκριμένο ΡΕΤΙΡΕ ήταν η κυρία Σοφία να κυνηγάει με τη ρόμπα τη Γιουλάκη ώστε να μην παντρευτεί τον φαρμακοτρίφτη (χμ... να ποιον που θύμιζε ο γεράκος, βρε λες). Οι κοπέλες της παρέας άρχισαν τα δικαιολογημένα σχόλια «Μα τι τα θες αυτά τα έπιπλα» και «Ας ψηφίσει ο καθένας τι θέλει να φύγει από εδώ μέσα». Στην τελευταία μάλιστα πρόταση έθεσα και ο ίδιος υποψηφιότητα (δεν ντρέπεσαι .. ήθελες να φύγεις στη μέση της δουλειάς.. τσ τσ τσ) αλλά εις μάτην. Η Seaina από την άλλη , υπερασπιζόμενη τα οικογενειακά της κειμήλια, έλεγε ότι αυτά είναι ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ και ότι μετά θα αλλάξουν. Ελπίζω από μόνα τους και χωρίς τη δική μας βοήθεια, προσθέτω εγώ. (Μπράβο βρε, ωραίος φίλος ...)

Τελικά αργά το μεσημεράκι και πριν πέσει και το άλλο χώσιμο του στησίματος της κρεβατοκάμαρας από το IKEA όσοι από εμάς ήμασταν έξυπνοι (τεμπέληδες και λουφαδόροι θα έλεγα!) βρήκαμε την ευκαιρία και την κάναμε, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά. Για όσους μείνανε δεν μπορώ να εγγυηθώ τίποτα. Έχουν φωνή ας μιλήσουν. (Τα καλύτερα θα πουν..)

Πάντως από εκείνο το Σάββατο η Seaina έριξε μαύρη πέτρα πίσω της και δεν επικοινώνησε ξανά με κάποιον από εμάς. (Είναι που τεμπελιάζω .. να ήξερες πόση δουλειά πατάω κάθε ημέρα μετά την πρωινή μου δουλειά .. μόνο να ήξερες) Δεν πειράζει όμως εμείς την αγαπάμε παρόλα και για όλα αυτά. (Ευχαριστώ κι εγώ βρε!)

Καλή μετοίκιση Seainaki αλλά κάτι μου λέει ότι στην επόμενη μετακόμιση θα λείπω ταξίδι για δουλειές! (Μην αγχώνεσαι θα το προγραμματίσουμε πολύ νωρίτερα για να μην το χάσεις βρε συ!!)

'Οπως καταλάβατε, κάποιοι κουράστηκαν πάρα πολύ το προηγούμενο Σάββατο και η όλη εμπειρία τους έμεινε αξέχαστη!
Επίσης νομίζω ότι διαφαίνεται ξεκάθαρα το ότι πειραζόμαστε μεταξύ μας πολύ και ότι δεν παρεξηγούμαστε!
Αλλά κλείνοντας θα πω, πως όσο κουραστική (ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ ΜΑΣ), δύσκολη και "βρώμική" έμπειρία κι αν ήταν αυτή, πάνω από όλα ήταν μια όμορφη, γεμάτη, αστεία και ΚΟΙΝΗ εμπειρία! Μια εμπειρία που τη βιώσαμε μαζί και μας έδεσε πιο πολύ .. και αυτό είναι το πιο σημαντικό! Στο μέλλον θα τη θυμόμαστε και θα γελάμε:
- "Θυμάσαι όταν μετακόμισε η Seaina;"
- "Πόσο είχαμε κουραστεί!"
- "Κι αυτή η μουλάρα καθόταν!!"
Άλλωστε τι είναι μια "γεμάτη" ζωή;
Συλλογή ποικίλων, κοινών εμπειριών με αγαπημένα (και μη) άτομα!
Καλή συλλογή λοιπόν σε όλους και προσοχή στα .. σπάνια κομμάτια της!!

Υ.Γ.
Πολλά φιλιά στον αγαπημένο μου συγγραφέα του παραπάνω εξαιρετικού κειμένου! Ευχαριστώ!

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά ο φίλος σου γράφει καταπληκτικά. Τι ζωντανές εικόνες, τι ρέων λόγος, τι ΕΥΣΤΟΧΕΣ παρατηρήσεις... Αν δεν ήταν αυτά τα κίτρινα (όνομα και πράγμα) σχόλιά σου θα μπορούσα να πω ότι είναι το καλύτερο post ever.

seaina είπε...

--> The_Impartial(a.k.a pedigree)

Βρε βρε .. καλώς τον αμερόληπτο!! Είσαι τόσο, μα τόσο προβλέψιμος, όμως .. και για την εκθείαση του έγγραφου λόγου του φίλου μου και για το σχολιασμό του "κιτρινισμού" (που εξ' επίτηδες επέλεξα).
Το καλύτερο post δεν ξέρω αν είναι πάντως, αλλά σίγουρα είναι από τα πιο ενδιαφέροντα και ιδιαίτερα post ever!
Φιλιά pedigree!

Ανώνυμος είπε...

Καλά καλά αυτό το παιχνιδάκι το ξέρω κι εγώ. Κι εγώ εξ’ επίτηδες σχολίασα το εξ’ επίτηδες επιλεγμένο κίτρινο γιατί ήξερα πόσο προβλέψιμη είσαι και ότι θα με κατηγορούσες για προβλεψιμότητα.
Άντε και καλή εγκατάσταση στο καινούργιο σου σπίτι.

Ανώνυμος είπε...

Τρίτη φορά που διαβάζω διήγηση για τη μετακόμιση... Αυτή τη φορά όμως πρόσεξα αυτό: "της κρεβατοκάμαρας από το IKEA" <-- Εγώ γι αυτό δεν ψωνίζω από IKEA: διότι μετά πας σε όλα τα σπίτια και σε σερβίρουν όλοι στα ίδια ποτήρια απ' το ΙΚΕΑ... Βέβαια αυτό το διαμέρισμα το φαντάζομαι διαφορετικό, διότι όλο αυτό το junk που είχες μαζέψει στο παλιό σπίτι θα έχει μάλλον δώσει μια άλλη νότα :). Άντε καλορίζικο και θα το δω κι εγώ κάποια στιγμή!

seaina είπε...

-->pedigree
Είμαστε λοιπόν δυο παιχνιδιάρηδες, προβλέψιμοι ξερόλες!!
Φιλάκια!

-->g@c
Χμ .. όπως πάντα με τον "καλό" λόγο!
Αγάπη μου γλυκιά, μπορεί να πήρα κρεβατοκάμαρα από το IKEA λόγω φθηνής και "για μια πρώτη φάση" λύσης, αλλά ως γνήσια καλλιτέχνης προσέθεσα την προσωπική μου σφραγίδα σε αυτό! ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΤΟ JUNK!
Άντε και άμα έρθεις Ελλάδα θα διοργανώσουμε ξανά μιά από τις γνωστές μας "φιλοσοφικο-κουτσομπολίστικες" βραδιές μέχρι πρωίας, με τον pedigree και τον traveller, στο νέο μου σπίτι πια!!
Φιλάκια πολλά και να προσέχεις τον εαυτό σου εκεί στα ξένα!

Unknown είπε...

Καλημέρα

Καλή συλλογή με σπάνια
κομμάτια Ζωής
αξίζουν τον κόπο

Μια γεμάτη ζωή είναι το ζητούμενο
όλα τα παλιά μπορούμε
να τα δώσουμε στον παλιατζή
η να τα πετάξουμε στον κάδο
τις ανακύκλωσης

Καλό πρωινό

Sigmataf είπε...

XA-XA-XI!
Καλορίζικο και καλό μήνα.

seaina είπε...

-->sailor
Νομίζω ότι και τα παλιά έχουν την αξία τους! Αν μάλιστα ακολουθήσουμε τη διαδιακασία παρασκευής ενός καλού κρασιού, το οποίο όσο παλιώνει τόσο πιο καλό γίνεται, τότε ορισμένα παλιά κομμάτια της συλλογής μας μπορεί να είναι εξίσου αξιόλογα ή και πιο πολύ από τα καινούρια!
Καλήμερα Καπετάνιε!

-->sigmataf
Χαίρομαι που σε διασκέδασε η εξιστόριση :-)
Ευχαριστώ για τις ευχές και .. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!