Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2007

I am officially a .. mover!!

Ναι, μετακόμισα!!!
Ακόμα δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω!
Με την αίσθηση της ανεξαρτησίας αυξημένη από μικρή και με την ανάγκη για φυγή επιτακτικότερη, αποφάσισα να κάνω αυτό το μεγάλο βήμα στη ζωή μου!
Μεγαλωμένη στην Αθήνα και σπουδαγμένη επίσης στην Αθήνα, όπως καταλαβαίνετε δεν είχα τη δυνατότητα να φύγω από την πατρική εστία νωρίτερα! Μετά ήρθε και το μεταπτυχιακό στην Αθήνα, οπότε η μικρή seainίτσα, άρχιζε να φρικάρει!
Η πρώτη μεγάλη απόδραση, επήλθε πριν 3 χρόνια, οπότε και τελείωσαν οι σπουδές και άρχισε η εργασία! Αγωνίστηκα και κατάφερα να επιτύχω, να "μετακομίσω" στο ισόγειο του σπιτιού μας, σε ένα δωμάτιο γύρω στα 10 τετραγωνικά (πιο μικρό και από γκαρσονιέρα). Το εν λόγο δωμάτιο κουζίνα δεν είχε, μόνο ένα μικρό μπανάκι διέθετε!

Η αίσθηση τότε μοναδική, επιτέλους ησυχία και ανεξαρτησία!

Αμμμ δε!!!

Δύο προβλήματα εξακολουθούσαν να υφίστανται:

1ον) Ανεξαρτησία πλήρης δεν είναι δυνατό να επιτυγχάνεται, όταν κατοικείς στο ίδιο κτίριο με τους δικούς σου και
2ον) Ο χώρος απελπιστικά μικρός, σε σημείο που πλέον μετά βίας χωρούσα να ζήσω εκεί μέσα. Ο όγκος των πραγμάτων αυξανόταν επικίνδυνα γύρω μου.

Μια και δυο και δοθείσας αφορμής (τρικούβερτος καυγάς με τους γονείς) πριν 3 μήνες αποφάσισα να ψάξω για σπίτι.
Αγχωμένη αρχικά (σιγά το νέο θα μου πεις), πιο ενθουσιασμένη στην πορεία, αρκετά απογοητευμένη από τις τρώγλες σε συνδυασμό με το ύψος των ενοικίων, μπερδεμένη από το δίλημμα της επιλογής της περιοχής, ζορισμένη πολλές φορές από τη συνειδητοποίηση των μεγάλων οικονομικών απαιτήσεων στις οποίες καλούμαι πλέον να αντεπεξέλθω .. ξαμολήθηκα να βλέπω διαμερίσματα ...
Το συγκεκριμένο διαμέρισμα που πλέον επέλεξα ήταν ένα από τα τελευταία που είδα και μου άρεσε πολύ η διαμόρφωσή του. Ο προηγούμενος όμως ενοικιαστής ήταν ακόμα μέσα και δεν ξέραμε πότε ακριβώς θα έφευγε!
Την παραμονή πρωτοχρονιάς, σα δώρο για τη νέα χρονιά, με πήρε τηλέφωνο η διαχειρίστρια και μου είπε ότι πλέον είναι ελεύθερο.
Αρχές του μήνα το έκλεισα και από το Σαββατοκύριακο, πλέον μένω στο νέο μου διαμέρισμα και μόνη .. ααα και με τις άπειρες κούτες μου! Το σαλόνι μου είναι σαν αποθήκη, αλλά δεν πτοούμαι, όταν το τακτοποιήσω όλο, θα γίνει κούκλα!!!
Είναι ένα μεγάλο δυάρι, στον 3ο όροφο (ρετιρέ), στο Ηράκλειο Αττικής πάλι, νοτιοδυτικό (με πάρα .. μα πάρα πολύ φως από το μεσημέρι και μέχρι τη δύση_τώρα κατάλαβα γιατί είχε τέντες ο προηγούμενος) και με ανεμπόδιστη θέα .. που με καθαρό ορίζοντα, δίχως νέφος, υγρασία και ομίχλη βλέπεις θάλασσα και Σαλαμίνα!!
Κλείνοντας θα πω πως οι δικοί μου δεν συμφώνησαν με την επιλογή μου (και λογικό, ποιος γονιός θέλει να φύγει το παιδί του από κοντά του;) Η μαμά, πιο προοδευτική το κατανόησε, ο μπαμπάς όμως στεναχωρήθηκε πάρα πολύ για αυτή μου την επιλογή, σε σημείο να μη θέλει να του μιλάω για αυτό το θέμα και να μη θέλει να βοηθήσει στη μετακόμιση και σε διάφορα μερεμέτια που ήθελε το σπίτι! (Την ημέρα δε της ματακόμισης πήγε εκδρομή με τη μαμά, για να μη βλέπει). Σεβαστή η άποψή του .. εύχομαι με τον καιρό να το δει πιο καθαρά και να με "συγχωρήσει" για το ατόπημά μου!
Παρόλα αυτά, οφείλω να τονίσω και να πω, πως αισθάνομαι απίστευτα τυχερή και ευλογημένη που διαθέτω πολλούς και καλούς φίλους, οι οποίοι βοήθησαν σε όλη μου αυτή την προσπάθεια (10 άτομα είμαστε το Σάββατο), από τη διστακτική σύλληψη αυτής της ιδέας μέχρι την υλοποίησή της με τη μετακόμιση το Σάββατο!

ΘΕΡΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ, ΣΕ ΕΣΑΣ ΕΚΕΙ ΕΞΩ, ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ, ΜΕ ΑΝΕΧΕΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΒΟΗΘΑΤΕ, ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΧΡΕΙΑΣΤΩ! ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ!
ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ:

"ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ!!"

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον αυτό το σπίτι έχει κανένα τηλέφωνο;

trol είπε...

πρόσφατα αναλογιζόμουν πόσα λεφτά θα είχα βάλει στην άκρη εδώ και 1+ χρόνο που μετακόμισα μμμ 5χλμ μακριά από τους γονείς, τους καβγάδες που ρίξαμε μέχρι να φύγω, η μάλλον όχι καβγάδες, έδειξαν κατανόηση, αλλά γκρίνια απίστευτη, το ζόρι να πληρώνεις εκτός από ενοίκιο και τους λογαριασμούς, κοινόχρηστα, κτλ., με το φαγητό δεν έχω πρόβλημα, μου αρέσει να μαγειρεύω, αλλά αυτό το πλύσιμο στο χέρι - που λεφτά για πληντύριο, κτλ κτλ

και σκεφτόμουν....was it worth it all?

oh yes :)

καλορίζικο (-ρίζικο για όσο θελήσεις εσύ να μείνεις)

seaina είπε...

-->anonymous
Αγαπητέ anonymous, που πρέπει να με ξέρεις καλά για να γνωρίζεις ότι δεν είχα σταθερό εδώ και 3 χρόνια, με χαρά σε πληροφορώ, ότι έκανα αίτηση για τηλέφωνο και από 15/2 θα έχω και νούμερο σταθερού τηλεφώνου!!
Χμμ νομίζω ότι μάλλον είσαι κάποιος που έχει απηυδήσει να με παίρνει στο κινητό εε?
Αλήθεια γιατί δεν χρησιμοποιείς ένα χαρακτηριστικό ή και μη, nickname?

-->trol
Αχχ σε ευχαριστώ για την ψυχολογική τόνωση! Την χρειάζομαι πραγματικά!
Έχω χιλιοαγχωθεί για το αν θα τα καταφέρω να ανταπεξέλθω στα έξοδα! Οι δουλειές προς το παρόν δε με αγχώνουν .. ακόμα!
Ένα είναι σίγουρο πάντως, πως από αυτή την εμπειρία ζωής, θα πάρω πολλά, θα μάθω ακόμα περισσότερα και θα αισθανθώ πιο δυνατή και σίγουρη για τον εαυτό μου .. ίσως έτσι να πλησιάσω ένα βήμα περισσότερο προς την πολυπόθητη ισορροπία ζωής!!
Φιλιά και καλως όρισες στο πλοιάριό μου!!

Ανώνυμος είπε...

Έχω να δηλώσω ότι το νέο σπίτι είναι πολύ ωραίο και σου εύχομαι να το χαρείς πραγματικά Seaina!

Γκρινιάρης είπε...

Καλορίζικο και συγχαρητήρια!

Είναι μεγάλη αλλαγή. Πολλές ευθύνες, όταν όμως δεις οτι τα βγάζεις πέρα αισθάνεσαι μεγάλη αυτοπεποίθηση. Και αυτό είναι συναίσθημα που θα το απολαύσεις στο έπακρο, γιατί θα το έχεις κερδίσει με το σπαθί σου, με το πείσμα σου.

Καλή επιτυχία!

seaina είπε...

-->traveller
Αγαπημένε μου traveller ευχαριστώ και σκοπεύω όσο περνάει από το δικό μου χέρι να το χαρώ!! Μα δεν είναι πολύ όμορφο όμως εε;;

-->γκρινιάρης
Ευχαριστώ για τις ευχές και εύχομαι να τα καταφέρω..γιατί αλλιώς φασκελοκουκούλωστα!!
Προς το παρόν παλεύω με κάτι κούτες που πνίγουν το σαλόνι μου!!

ONOMATODOSIA είπε...

καλοριζικο!
αχ! αυτες οι κουτες.
σιγα σιγα θα το τακτοποιησεις...

Unknown είπε...

Καλημέρα

Μπράβο!!!!!!!!!!!!!!!

Πολύ σπουδαία, ίσως η σπουδαιότερη
αλλαγή στη ζωή σου

Μεγάλη υπόθεση η ανεξαρτησία

Ο Καπετάνιος είναι ανεξάρτητος
σχεδόν μισό αιώνα

Σαν τον χώρο τον δικό μου
δεν είναι πουθενά και για τίποτα
είναι η μόνη ιδιοκτησία που
έχω στη ζωή, αυτή και μόνο

καλό πρωινό

seaina είπε...

-->onomatodosia
αχχ αυτές οι κούτες, μειώνονται με ρυθμό περπατήματος χελώνας!
Ευχαριστώ για τις ευχές!!

-->sailor
Ευχαριστώ καπετάνιε! Ξεκίνησα κι εγώ με το σκαρί μου για το ταξίδι της ανεξαρτησίας!! Ελπίζω να βρω μπουνάτσα και νηνεμία στο "διάβα" μου!!